

Συνταγής
Εκτύπωση
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ!!!
Ενα υπεροχο,γευστικο φαγητο με φανταστικη δεμενη σαλτσα πετιμεζιου,
που σιγουρα θα σας αφησει τις καλυτερες γευστικες εντυπωσεις.
Απολαυστε το!!!
Συστατικά
- ψαρονεφρι - 500 γρ. κομμενο σε φετες
- λευκο κρασι - 1/2 κρασοποτηρο
- χυμό λεμόνι - απο 1 λεμονι
- χυμό πορτοκάλι - απο 2 πορτοκαλια
- πετιμεζι - 1 κ.σουπας
- μουσταρδα - 3 κ.σουπας
- αλατι
- mix πιπεριων - φρεσκοτριμμένο
- ριγανη - 1 κ.γλυκου
- σκορδο - Λιγο σε σκονη
- κορν φλαουρ - 2 κ.γλυκου
- ελαιολαδο
Εκτέλεση
- Πλενουμε και κοβουμε σε φετες ενος δαχτυλου περιπου το κρεας.
Ζεσταινουμε καλα ενα αντικολλητικο τηγανι και τοποθετουμε το κρεας. - Το γυριζουμε καθε φορα μεχρι
- να δουμε οτι αλλαξε και εχει παρει χρωμα ελαφρα.
Σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει 1 λεπτο και προσθετουμε λιγο νερο και σε μετρια θερμοκρασια αφηνουμε να βρασει. - Με την βοηθεια ενος πηρουνιου βλεπουμε εαν εχει μαλακωσει,αν οχι προσθετουμε καθε φορα απο λιγο νερακι μεχρι να μαλακωσει και να εχει πιει ολα τα υγρα.
Τοτε προσθετουμε αλατι,πιπερι,ριγανη,σκορδο - και σε σεικερ χτυπαμε τους χυμους λεμονιου,πορτοκαλιων,μουσταρδα,πετιμεζι,ελαιολαδο κορν φλαουρ και περιχυνουμε το κρεας.
- Αφηνουμε να παρει κανα 2 βρασεις
- να δεσει η σαλτσα και σερβιρουμε με ρυζακι η'πατατουλες
τηγανιτες.