ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΣΟΥΠΕΣ

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΝΑ

Νοστιμοτατη η σουπα μας....

svg120
Μερίδες: 4 άτομα
Δύσκολο

Συστατικά

  • πεσκανδριτσα σκορπινα,η’ οτι αλλα ψαρια για σουπα.
    καροτα 3-4 κομμενα σε κυβους
    πατατες 3-4 κομμενες σε κυβους
    κρεμμυδι 2 κομμενα σε κυβους
    σελινο 1/2 ματσακι χοντροκομμενο
    ρυζι 1/2 ποτηρι κρασιου
    αβγα 1
    χυμό λεμόνι 1 1/2 λεμονι
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αφου εχουμε καθαρισει τα ψαρια μας,γεμιζουμε μια κατσαρολα με νερο και βαζουμε μεσα τα ψαρια μας να παρουν μερικες βρασεις,χωρις να μας διαλυθουν.
  2. Στην συνεχεια βγαζουμε τα ψαρια μας σε μια πιατελα  τα αλατοπιπερωνουμε και τα κραταμε ζεστα μεχρι να γινει η σουπα μας.
  3.  Σουρωνουμε τον ζωμο σε περιπτωση που υπαρχουν κοκαλα. Αφου σουρωσουμε τον ζωμο,τον ξαναβαζουμε στην κατσαρολα και ριχνουμε  τα λαχανικα μας,το λαδι,το πιπερι και τα αφηνουμε να βρασουν.
  4. Στην συνεχεια αφου εχουν βρασει αν θελουμε ριχνουμε και το ρυζακι μας να βρασει,και αφου βρασει και το ρυζι,ριχνουμε το αναλογο αλατακι.  Χτυπαμε στο μουλτι το αυγο,ριχνουμε μετα τον χυμο λεμονιου,τα χτυπαμε τωρα μαζι και κατοπιν παιρνουμε 3 κουταλες απο την σουπα μας και τις ριχνουμε στο αυγολεμονο,
  5. τα ξαναχτυπαμε και το ριχνουμε στην σουπα μας αφου την εχουμε ηδη κατεβασει απο την φωτια, ανακατευουμε καλα,και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 30 Οκτωβρίου 2010