Μέθοδος Εκτέλεσης
- Πλενουμε πολυ καλα τα λαχανικα και τα χοντροκοβουμε ολα σε μια μεγαλη λεκανη.
- Κατοπν ριχνουμε ελαιολαδο τοσο ωστε να μπορεσουμε με τα χερια μας να τα ανακατεψουμε και να λαδωθουν ολα καλα.
Σε 2 λαμαρινες του φουρνου μας, στρωνουμε λαδοκολλα τις περναμε με ενα πινελο με ελαιολαδο,
- στρωνουμε τα λαχανικα
- και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να μαλακωσουν και να παρουν χρωμα.
- Σε κατσαρολα ριχνουμε 1/2 κρασοποτηρο ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε τον κιμα
- ανακατευοντας μεχρι να σωταριστει και να αλλαξει χρωμα.Τοτε ριχνουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο,
- και τα σωταρουμε για λιγο ολα μαζι.
- Κατοπιν ριχνουμε τις τριμμενες ντοματες,το μπαχαρι,την κανελα,το μοσχοκαρυδο,τον μαιντανο πιπερι,
- ανακατευουμε και αφηνουμε να βρασει σε χαμηλη θερμοκρασια.
- Ενα τεταρτακι πριν τελειωσει το μαγειρεμα του, ριχνουμε τα λαχανικα μας που εχουν ψηθει,
- τα ανακατευουμε απαλα με μια ξυλινη κουταλα ριχνουμε το αλατι
- και τα αφηνουμε για ενα τεταρτο οπως εγραψα πιο πανω μεχρι να δεσει και να πηξει η σαλτσουλα.
- Σερβιρουμε με τριμμενη φετα απο πανω και σαλατα εποχης.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Ιουλίου 2013
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως
Τραγανες Πατάτες Φούρνου Νηστίσιμες