ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΣΑΛΤΣΕΣ/ΣΩΣ

ΨΗΤΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ!!!

Και νοστιμα και light.. Για πιο light γραμμη......

svg20
Μερίδες: 4 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • μπαρμπουνια 8 μετρια (αν ειναι μικρα βαλτε απο 3 στον καθενα..δηλαδη 12 σε συνολο)
    ελαιολαδο 4 κ.σουπας
    κρεμμυδι 2 φρεσκα πολυ ψιλοκομμενα
    ανηθο 1 φλ.τσαγιου ψιλοκομμενο
    χυμό λεμόνι 1 λεμονι
    μουσταρδα 1 κ.γλυκου
    αλατι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζετε εσεις η'ο ψαρας σας τα μπαρμπουνια τα πλενετε πολυ καλα,τα βαζετε στο σουρωτηρι να στραγγιξουν και τα αλατιζετε πολυ καλα εξωτερικα και στην κοιλιτσα τους.
  2. Τα ψηνετε μεσα σε ταψι στο γκριλ του φουρνου για 15 λεπτα χωρις να τα γυρισετε.
  3. Στο μπλεντερ ριχνετε το ελαιολαδο,το λεμονι,την μουσταρδα και 2 κουταλιες της σουπας δροσερο νερο. Τα χτυπατε καλα,
  4. στην συνεχεια αλατιζετε ριχνετε τον ανηθο τα κρεμμυδακια και χτυπατε ξανα για μισο λεπτο,
  5. και ειναι ετοιμη.
  6. Βγαζετε τα ψαρια απο τον φουρνο,
  7. τα σερβιρετε και τα περιχυνετε με 2-3 κουταλιες της σουπας σαλτσα. Συνοδεψτε τα με σαλατα της αρεσκειας σας,ειναι πεντανοστιμα και light!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 13 Ιανουαρίου 2013