ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΣΑΛΤΣΕΣ/ΣΩΣ

ΨΗΤΟΙ ΚΟΛΙΟΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ!!!

ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΙΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!!!

svg30
Μερίδες: 5 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • κολιους 5 (1.100 γρ.)
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
    βουτυρο 2 κ.σουπας φρεσκο
    κρεμμυδι 1 μικρο λιωμενο στο μουλτι
    χυμο ντοματας 1 κρασοποτηρο συμπυκνωμενο
    κρεμα γαλακτος 1 φλ.τσαγιου (200 γρ.)
    παπρικα 1 κ.γλυκου γλυκια
    ουζο 2 κ.σουπας
    αλατι
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαριζουμε απο τα ψαρια τα εντοσθια τα πλενουμε πολυ καλα,και τα αλατιζουμε ελαφρα. Τα βαζουμε σε ενα ταψακι και τα ψηνουμε στο γκριλ του φουρνου μας.
Σε μια κατσαρολιτσα ριχνουμε το βουτυρο να λιωσει το κρεμμυδι και το σωταρουμε μεχρι να γυαλισει  το κρεμμυδι.
Στην συνεχεια ριχνουμε την παπρικα,
την ντοματα και το ουζο.
Ανακατευουμε καλα 
και προσθετουμε την κρεμα γαλακτος να γινει η κρεμα ροζ.
Προσθετουμε λιγο αλατι και πιπερι και αφηνουμε σε χαμηλη θερμοκρασια να βρασει για 5 λεπτα.
Αφου εχουν ψηθει τα ψαρια μας τα βγαζουμε απο τον φουρνο και τους ριχνουμε απο πανω την κρεμα
 και τα βαζουμε ξανα στον φουρνο  στο γκριλ για 8-10 λεπτα και μετα σερβιρουμε. Ειναι φανταστικα και ξεχωριστα σε γευση,τολμηστε να τα φτιαξετε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Αυγούστου 2012