ΖΥΜΕΣΜΠΟΥΦΕΣΨΩΜΙ

ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ,ΑΦΡΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΨΩΜΑΚΙΑ.. ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ..ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ...!!!

svg60
Μερίδες: 6 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι 1 κιλο για ολες τις χρησεις
    γαλα 700 γρ.χλιαρο
    μαγια 2 φακελακια ξερη
    ελαιολαδο 1 κ.σουπας
    αλατι 1 κ.σουπας
    ζαχαρη 1 κ.γλυκου
    σουσαμι Λιγο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι,
  2. προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το γαλα.Ανακατευουμε,
  3. ριχνουμε λιγο λιγο το γαλα 
  4. και ζυμωνουμε μεχρι  ζυμη να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα και να μην κολλαει στα χερια. Αν κολλαει,πασπαλιζουμε λιγο αλευρι.
  5. Αφηνουμε το ζυμαρι στο μπολ καλα σκεπασμενο για να μην πετσιασει η ζυμη,και να διπλασιαστει σε ογκο 1 ωρα.
  6. Αφου φουσκωσει
  7.  την αδειαζουμε στον παγκο μας και την ζυμωνουμε για  λιγο απαλα
  8. .Την χωριζουμε σε 6 κομματια ομοια.
  9. Πλαθουμε καθε κομματι σε στρογγυλο ψωμακι. Αλευρωνουμε μια λαμαρινα η'στρωνουμε μια λαδοκολλα,βαζουμε τα ψωμακια, τα σκεπαζουμε με πετσετα και τα αφηνουμε παλι να διπλασιαστουν σε ογκο περιπου 40 λεπτα.
  10. Τοτε τα ραντιζουμε με νερο με τα δαχτυλα, πασπαλιζουμε με σουσαμι
  11.  και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους σε αντιστασεις για 45 λεπτα περιπου μεχρι να ροδισουν.
  12. Μπορουμε να τα γεμισουμε με οτι τραβαει η ορεξη μας..μπιφτεκι,τυρι μαρουλακι ντοματα πατατουλες μαγιονεζα,κετσαπ,μουσταρδα.. και ετοιμο το χαμπουργκερ..δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τα ετοιμα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Μαρτίου 2011