Μια μαργαριτα στο τραπεζι...
Φρεσκο, και νοστιμο ψωμακι
στο τραπεζι μας!!!!
60
Μερίδες: 1 καρβέλι
Εύκολο
Συστατικά
αλευρι 1 κιλο κιτρινο για ψωμι
μαγια 2 φακελακια ξερη
αλατι 1 1/2 κ.σουπας
ζαχαρη 1 κ.γλυκου
ριγανη 2 κ.γλυκου
νερό χλιαρο
ελαιολαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια λεκανη βαζουμε το αλευρι,ριχνουμε την μαγια,ζαχαρη, ριγανη,αλατι
και ριχνουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο
ανακατευουμε και αρχιζουμεσιγα σιγα να ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη μας να γινει ελαστικηκαι να μην κολλαει στα τοιχωματα της λεκανης.
Στην συνεχεια σκεπαζουμε την ζυμη σε μια πετσετα και την αφηνουμε για μια ωρα να φουσκωσει.
Κατοπιν αφου ειναι ετοιμη
φτιαχνουμε φρατζολακια,καρβελακιαη' μαργαριτα οπως εφτιαξα εγω.Αλοιφουμε με λαδι τα χερια μας και δινουμε το σχημα που θελουμε στο ψωμακι μας.Για την μαργαριτα χωριζουμε σε μπαλες την ζυμη,αλοιφουμετο ταψι του φουρνου με λαδι και τοποθετουμε τα μπαλακια κολλημενα μεταξυ τους
και πριν τα βαλουμε στον φουρνο ραντιζουμε τα ψωμακιαμας με νερακι και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-200 βαθμους για 1 ωρα περιπου.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια