ΖΥΜΕΣΨΩΜΙ

ΨΩΜΙ!!!

Μια μαργαριτα στο τραπεζι... Φρεσκο, και νοστιμο ψωμακι στο τραπεζι μας!!!!

svg60
Μερίδες: 1 καρβέλι
Εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι 1 κιλο κιτρινο για ψωμι
    μαγια 2 φακελακια ξερη
    αλατι 1 1/2 κ.σουπας
    ζαχαρη 1 κ.γλυκου
    ριγανη 2 κ.γλυκου
    νερό χλιαρο
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια λεκανη βαζουμε το αλευρι,ριχνουμε την μαγια,ζαχαρη, ριγανη,αλατι
  2. και ριχνουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο 
  3. ανακατευουμε και αρχιζουμε σιγα σιγα να ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη μας να γινει ελαστικη και να μην κολλαει στα τοιχωματα της λεκανης.
  4. Στην συνεχεια σκεπαζουμε την ζυμη σε μια πετσετα και την  αφηνουμε για μια ωρα να φουσκωσει.
  5. Κατοπιν αφου ειναι ετοιμη
  6.  φτιαχνουμε φρατζολακια,καρβελακια η' μαργαριτα οπως εφτιαξα εγω. Αλοιφουμε με λαδι τα χερια μας και δινουμε το σχημα που θελουμε στο ψωμακι μας. Για την μαργαριτα χωριζουμε σε μπαλες την ζυμη,αλοιφουμε το ταψι του φουρνου με λαδι και τοποθετουμε τα μπαλακια κολλημενα μεταξυ τους
  7. και πριν τα βαλουμε στον φουρνο ραντιζουμε τα ψωμακια μας με νερακι και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-200 βαθμους για 1 ωρα περιπου.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 20 Οκτωβρίου 2010