ΖΥΜΕΣΨΩΜΙ

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ!!! ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΨΩΜΑΚΙ…

Αυτη την συνταγη την εχω χρονια και μου ειχε κανει εντυπωση το αυγο που περιειχε και μου κινησε την περιεργεια να την δοκιμασω. Τελικα το αποτελεσμα ηταν νοστιμοτατο και κατι το διαφορετικο απο αλλα ψωμια..μην φοβηθειτε δεν καταλαβαινετε οτι υπαρχει μεσα αυγο.

svg60
Μερίδες: 10 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • καλαμποκαλευρο 1 1/2 φλ.τσαγιου
    αλευρι 1 1/2 φλ.τσαγιου για ολες τις χρησεις
    μαγια 1 φακελακι
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
    ζαχαρη 2 κ.γλυκου
    αλατι 2 κ.γλυκου
    λαδι 1/3 φλ. τσαγιου
    γαλα 1/2 φλ.τσαγιου
    νερο 1/2 φλ.τσαγιου
    αυγο 1

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια λεκανη,και τελος το γαλα με το νερο και ζυμωνουμε καλα.
  2.  
  3. Θα πρεπει η ζυμη να μην κολλαει,και μπορει να χρειαστει λιγο αλευρι επιπλεον
  4.  
  5. Αφηνουμε την ζυμη να φουσκωσει σε ζεστο μερος,καπου 1 1/2 ωρα, και στην συνεχεια την πλαθουμε σε οτι σχημα θελουμε,αλειφουμε με λιγο ζαχαρονερο
  6.  
  7. για να κολλησει το σουσαμι,
  8.  
  9. αλευρωνουμε ενα ταψι και το τοποθετουμε μεσα,και το αφηνουμε παλι σε ζεστο μερος να φουσκωσει λιγο,κανα μισαωρο και τελος ψηνουμε στους 180-200 βαθμους για 3 τεταρτα περιπου.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 26 Ιανουαρίου 2011