ΖΥΜΕΣΨΩΜΙ

ΨΩΜΙ ΣΑΝ ΠΡΟΖΥΜΙ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ!!!

Υπεροχο,πεντανοστιμο ψωμι με τραγανη  ξεροψημενη κορα και αφρατη ψιχα. Θα γινει το αγαπημενο και καθημερινο σας καρβελι,μα πανω απ'ολα σπιτικο και χωρις ζυμωμα!!! Απολαυστε το!!! Πηγη:Argiro.gr

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι 4 1/2 φλ.τσαγιου οποιο αλευρι εσεις θελετε
    μαγια 1 κ.γλυκου ξερη
    αλατι 1 1/2 κ.γλυκου
    νερο 2 1/4 φλ.τσαγιου βρυσης

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανη μεγαλη βαζουμε το αλευρι την μαγια το αλατι
  2.  το νερο
  3.  και με τα χερια μας ανακατευουμε ισα να ενωθουν τα υλικα
  4. και σκεπαζουμε ολη την λεκανη να μην περναει απο πουθενα αερας με διαφανη μεμβρανη,και το αφηνουμε σε καποιο σημειο της κουζινας μας ωστε να μην κουνηθει απο εκει για 18-19 ωρες.
  5. Την επομενη μερα και αφου εχουν περασει οι αναγραφομενες ωρες, το ζυμαρι μας πρεπει να ειναι σε αυτη την μορφη.
  6. Προθερμαινουμε το φουρνο μας στους 250 βαθμους στον αερα μαζι με την σκεπασμενη γαστρα μας.
  7. Αλευρωνουμε πολυ καλα τον παγκο εργασιας μας,και ριχνουμε το ζυμαρι μας.
  8. Με την βοηθεια του αλευριου το διπλωνουμε 3 φορες
  9. σχηματιζοντας καρβελι.
  10. Πιανουμε απο κατω το καρβελι και με τα ανοιγματα προς τα πανω το πεταμε μεσα στην γαστρα,το σκεπαζουμε και ψηνουμε για 30 λεπτα της ωρας,
  11. και κατοπιν αφαιρουμε το καπακι
  12. και ψηνουμε για αλλα 15 λεπτα.
  13. Αφαιρουμε το ψωμι απο τον φουρνο και το βαζουμε επανω σε σχαρα να κρυωσει για να μην ιδρωσει. Προσοχη: Με το ιδιο φλυτζανι που θα μετρησουμε το αλευρι μετραμε και το νερο. Αν θελουμε μπορουμε να προσθεσουμε και διαφορα μυρωδικα στην ζυμη μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Ιανουαρίου 2015