ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!

Υπεροχα,αρωματικα,γευστικοτατα σπιτικα πτι φουρ,γεμιστα με μαρμελαδα βερικοκο για το πρωινο και απογευματινο καφεδακι σας!!! Δοκιμαστε τα γιατι αξιζουν....!!!!!

svg30
Μερίδες: 60 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • φυτινη 275 γρ. (εγω εβαλα την φυτινη με βουτυρο γαλακτος)
    ζαχαρη 400 γρ. κρυσταλλικη
    αβγα 3
    γαλα 90 γρ. εβαπορε αδιαλυτο
    Ξυσμα απο πορτοκαλι 1/2 πορτοκαλι
    βανιλια 2
    χυμό πορτοκάλι 1 κ.σουπας
    κανελα 1 πρεζα σκονη
    γαρυφαλο 1 πρεζα σκονη
    κονιακ 1/2 φλυτζανακι του καφε
    αμμωνια 1 κ.γλυκου κοφτο διαλυμενη στο γαλα
    μπεικιν παουντερ 1 φακ.
    φαρινα 2 Συσκευασίες
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    μαρμελαδα βερικοκο η’της αρεσκεια σας
    ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
    τρουφα χρωματιστη η’μαυρη ξηρους καρπους,Ινδικη καρυδα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ριχνουμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη και τα χτυπαμε μεχρι να αφρατεψουν λιγο,
  2. και προσθετουμε ενα ενα τα αυγα (αφου εχει απορροφηθει το ενα αυγο στο μιγμα τοτε προσθετουμε το επομενο)
  3. κατοπιν ριχνουμε ξυσμα πορτοκαλιου,κανελα,γαρυφαλλο,βανιλιες,χυμο πορτοκαλιου κονιακ συνεχιζουμε το χτυπημα,
  4. προσθετουμε το γαλα με την αμμωνια που εχουμε διαλυσει,
  5. και τελος ριχνουμε το αλευρι λιγο λιγο με το μπεικιν που το εχουμε ανακατεψει με το αλευρι,χτυπαμε καλα και σταματαμε το χτυπημα γιατι η ζυμη μας ειναι ετοιμη.
  6. Βαζουμε λιγη λιγη ζυμη σε μεγαλο κορνε η σε μπισκοτομηχανη και κοβουμε σε διαφορα σχηματα μπισκοτα και τα βαζουμε σε στρωμενες με λαδοκολλες λαμαρινες του φουρνου μας με λιγη αποσταση μεταξυ τους γιατι θα απλωσουν λιγο στο ψησιμο
  7.  και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 10 λεπτα(αναλογα τον φουρνο) να δειτε να παρουν ενα ελαφρυ χρωμα.
  8. Τα αφηνουμε να κρυωσουν εντελως και γεμιζουμε με μαρμελαδα της αρεσκειας μας ανα δυο μπισκοτα
  9.  και τα κανουμε σαντουιτς.
  10. Τα αλειφουμε με λιγη μαρμελαδα στην ακρη η'με λιωμενη κουβερτουρα και τα τυλιγουμε με ξηρους καρπους,τρουφα χρωματιστη η'μαυρη η'ινδικη καρυδα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 18 Μαΐου 2014