

- 30 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
- 60 κομμάτια Μερίδες
- 2 Βαθμός Δυσκολίας
Συνταγής
Εκτύπωση
ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!
Υπεροχα,αρωματικα,γευστικοτατα σπιτικα πτι φουρ,γεμιστα με μαρμελαδα
βερικοκο για το πρωινο και απογευματινο καφεδακι σας!!!
Δοκιμαστε τα γιατι αξιζουν....!!!!!
Συστατικά
- φυτινη - 275 γρ. (εγω εβαλα την φυτινη με βουτυρο γαλακτος)
- ζαχαρη - 400 γρ. κρυσταλλικη
- αβγα - 3
- γαλα - 90 γρ. εβαπορε αδιαλυτο
- Ξυσμα απο πορτοκαλι - 1/2 πορτοκαλι
- βανιλια - 2
- χυμό πορτοκάλι - 1 κ.σουπας
- κανελα - 1 πρεζα σκονη
- γαρυφαλο - 1 πρεζα σκονη
- κονιακ - 1/2 φλυτζανακι του καφε
- αμμωνια - 1 κ.γλυκου κοφτο διαλυμενη στο γαλα
- μπεικιν παουντερ - 1 φακ.
- φαρινα - 2
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
- μαρμελαδα - βερικοκο η’της αρεσκεια σας
- ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- τρουφα - χρωματιστη η’μαυρη ξηρους καρπους,Ινδικη καρυδα
Εκτέλεση
- Ριχνουμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη και τα χτυπαμε μεχρι να αφρατεψουν λιγο,
- και προσθετουμε ενα ενα τα αυγα (αφου εχει απορροφηθει το ενα αυγο στο μιγμα τοτε προσθετουμε το επομενο)
- κατοπιν ριχνουμε ξυσμα πορτοκαλιου,κανελα,γαρυφαλλο,βανιλιες,χυμο πορτοκαλιου κονιακ συνεχιζουμε το χτυπημα,
- προσθετουμε το γαλα με την αμμωνια που εχουμε διαλυσει,
- και τελος ριχνουμε το αλευρι λιγο λιγο με το μπεικιν που το εχουμε ανακατεψει με το αλευρι,χτυπαμε καλα και σταματαμε το χτυπημα γιατι η ζυμη μας ειναι ετοιμη.
- Βαζουμε λιγη λιγη ζυμη σε μεγαλο κορνε η σε μπισκοτομηχανη και κοβουμε σε διαφορα σχηματα μπισκοτα και τα βαζουμε σε στρωμενες με λαδοκολλες λαμαρινες του φουρνου μας με λιγη αποσταση μεταξυ τους γιατι θα απλωσουν λιγο στο ψησιμο
- και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 10 λεπτα(αναλογα τον φουρνο) να δειτε να παρουν ενα ελαφρυ χρωμα.
- Τα αφηνουμε να κρυωσουν εντελως και γεμιζουμε με μαρμελαδα της αρεσκειας μας ανα δυο μπισκοτα
- και τα κανουμε σαντουιτς.
- Τα αλειφουμε με λιγη μαρμελαδα στην ακρη η'με λιωμενη κουβερτουρα και τα τυλιγουμε με ξηρους καρπους,τρουφα χρωματιστη η'μαυρη η'ινδικη καρυδα.