ΠΥΡΓΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!

Ενα αρκετα ελαφρα μαγειρεμενο φαγητο μα τοσο πεντανοστιμο και μυρωδατο. Πυργακια μελιτζανας με στρωσεις κιμα κοτοπουλου και τυρι λιωμενο γκουντα. Απολαυστε το!!!

Συστατικά

  • μελιτζανες 1.100 γρ. φλασκες κομμενες σε χονδρες ροδελες
    κοτοπουλο 750 γρ.κιμα
    κρεμμυδι 2 ξερα τριμμενα
    σκορδο 3 σκ. ψιλοκομμενες
    πιπερια 1 πρασινη κομμενη σε μικρα καρε
    ντοματα 5 τριμμενες η΄μια συσκευασια ντοματακια κονκασε περασμενα απο το μουλτι
    δυοσμο Λιγα φυλλαρακια ψιλοκομμενα
    μαιντανο Λιγο ψιλοκομμενο
    μπαχαρι 5-6 κοκους
    μοσχοκαρυδο 2-3 πρεζες τριμμενο
    κανελα 2-3 πρεζες τριμμενη
    ελαιολαδο
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    νερό 50 ml για τσιγαρισμα κιμα
    γκουντα 250 γρ. τριμμενο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αφου εχουμε καθαρισει και πλυνει τις μελιτζανες τις κοβουμε σε χονδρες ροδελες μεσα σε λεκανη. Προσθετουμε λιγο ελαιολαδο και λιγο αλατι και με τα χερια μας τις ανακατευουμε πολυ καλα.
  2. Σε λαμαρινα του φουρνου μας στρωνουμε αντικολλητικη λαδοκολλα και αραδιαζουμε τις μελιτζανες.
  3. Τις ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180-200 βαθμους μεχρι να μαλακωσουν. Τις αφαιρουμε και τις αφηνουμε κατα μερος.
  4. Οσο ψηνονται οι μελιτζανες βαζουμε τον κιμα σε κατσαρολιτσα το νερο
  5.  και τον σωταρουμε μεχρι να αλλαξει χρωμα και ασπρισει.
  6. Κατοπιν προσθετουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο την πιπερια και τα σωταρουμε ολα μαζι για 1-2 λεπτα σε μετρια θερμοκρασια.
  7. Κατοπιν προσθετουμε τις τριμμενες ντοματες,
  8. τα μυρωδικα εκτος απο το αλατι τον μαιντανο και τον δυοσμο.
  9. Προσθετουμε λιγο νερακι και σιγοβραζουμε μεχρι να γινει ο κιμας..εχοντας ομως και λιγα ζουμακια δεν τον θελουμε εντελως στεγνο. Τελος προσθετουμε αλατι,μαιντανο, δυοσμο ανακατευουμε και αφαιρουμε απο την φωτια.
  10. Παμε να στησουμε τα πυργακια τωρα.Βαζουμε σαν βαση μια ροδελα μελιτζανα,απο πανω μια κ.σουπας κιμα,πασπαλιζουμε με τυρι.
  11. Σκεπαζουμε με αλλη ροδελα μελιτζανας,παλι κιμα παλι τριμμενο τυρι.
  12. Σκεπαζουμε με μελιτζανα και κιμα χωρις να ριξουμε τυρι.
  13. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν οι μελιτζανες.Αν περισσεψει κιμας τον ριχνουμε ενδιαμεσα απο τις μελιτζανες στο ταψι.Πσπαλιζουμε απο πανω ολο το φαγητο με το τριμμενο τυρι
  14.  και το βαζουμε στον ζεστο μας φουρνο ισα να λιωσουν τα τυρια αφου το φαγητο μας  ειναι ηδη μαγειρεμενο.
  15. Σερβιρουμε το πεντανοστιμο φαγητο με σαλατα εποχης.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 19 Ιουλίου 2016