Ενας ιδιαιτερος τσιπουρο-ουζομεζες!!!
Τα λογια ειναι περιττα..
Δοκιμαστε τον!!!
15
Μερίδες: 1 μπολ
Εύκολο
Συστατικά
ρεγγα 1 καπνιστη
λεμονι 1
κρεμμυδι 1 ξερο ψιλοκομμενο
πατατες 2 βραστες ξεφλουδισμενες
ελαιολαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ενα ταψακι τοποθετουμε λιγο βρεγμενο βαμβακι με οινοπνευμα αναβουμε φωτια προσεχτικα,καρφωνουμε με πηρουνι στην μεση την ρεγγα και την ψηνουμε σε ολο το μηκος της για 1-2 λεπτα
και απο τις 2 πλευρες.
Αφου την ψησουμε αφαιρουμε το κεφαλι και τα εντοσθια,ξεφλουδιζουμε την πετσα και την ανοιγουμε στη μεση.
Αφαιρουμε την ραχοκοκαλια και τα ψιλα κοκκαλακια που εχει.
Σε μπλεντερ βαζουμε και το φιλετο και τα αυγα της αν τα πετυχουμε,προσθετουμε τις βρασμενες πατατες κομμμενες σε κομματια μαζι με 2-3 κ.σουπας ελαιολαδο και τον χυμο απο μισο λεμονι
και αλεθουμε.(Αν το μπλεντερ δυσκολευεται να τα αλεσει μπορειτε να προσθεσετε 2-3 κ.σουπας νερο)
Αδειαζουμε το μειγμα σε πιατο προσθετουμε ψιλοκομμενο κρεμμυδι,ραντιζουμε με ελαιολαδο,λιγες σταγονες λεμονι και σερβιρουμε...φυσικα συνοδευουμε με τσιπουρακι η'ουζακι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως
Σαγανακι Κανταιφι Διαφορετικο