Σε μπολ κοσκινιζουμε το αλευρι με το μπεικιν,προσθετουμε το σιμιγδαλι και τα αφηνουμε κατα μερος.
Χωριζουμε τους κροκους απο τα ασπραδια,βαζουμε στον καδο του μιξερ τους κροκους με την ζαχαρη
και τα χτυπαμε μεχρι να γινουν μια αφρατη κρεμα.
Εν τω μεταξυ χτυπαμε τα ασπραδια με το αλατι σε σφιχτη μαρεγκα.
Αφου εχουν χτυπηθει κροκοι με ζαχαρη,προσθετουμε ξυσμα λεμονιου με κονιακ,
χτυπαμε να ανακατευτουν,και προσθετουμε σιμιγδαλι,αλευρι μπεικιν ανακατευουμε καλα
και τελος την μαρεγκα.
Με σπατουλα πλαστικη ανακατευουμε απαλα να ομογενοποιηθουν τα υλικα
και ριχνουμε το μιγμα σε καλα βουτυρωμενο ταψι 32 επι 25 αν το θελετε πιο ψηλο και πιο χοντρο το βαζετε σε μικροτερο μεγεθος ταψι.Στρωνουμε καλα την επιφανεια
και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 35 λεπτα η'αναλογα το φουρνο μας.
Προς το τελος ψησιματος ετοιμαζουμε το σιροπι.Βαζουμε ολα μαζι τα υλικα ανακατευουμε μονο για να λιωσει η ζαχαρη και σταματαμε.
Απο την ωρα που αρχισει να βραζει μετραμε 5 λεπτα και μονο και ειναι ετοιμο.
Αφαιρουμε το γλυκο απο το φουρνο και με μια κουταλα σουπας,σιροπιαζουμε αργα και σταθερα ολη την επιφανεια του γλυκου.
Προσοχη δεν κοβουμε και δεν αφαιρουμε κομματι γιατι το γλυκο δεν θα σιροπιαστει καλα.Το αφηνουμε να σιροπιαστει με την ησυχια του.
Μπορουμε να το συνοδεψουμε και με παγωτο βανιλια η'καιμακι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα