

Συνταγής
Εκτύπωση
ΡΕΒΑΝΙ!!!
Κλασικο Παραδοσιακο γλυκο.
Αφρατο κεικ δηλαδη, σιροπιασμενο ελαφρα με την δροσια και το αρωμα λεμονιου.
Απολαυστε το!!!
Συστατικά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
- σιμιγδαλι - 2 φλ.τσαγιου ψιλο (322 γρ)
- ζαχαρη - 1 φλ.τσαγιου (212 γρ.)
- αλευρι - 1 φλ.τσαγιου φαριν απ κοσκινισμενο (150 γρ.)
- μπεικιν παουντερ - 3 κ.γλυκου γεματα
- αβγα - 5
- κονιακ - 1 σφηνακι
- αλατι - 1 πρεζα
- βανιλια - 3
- Ξυσμα ενος λεμονιου - 1 κ.γλυκου γεματο
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- ζαχαρη - 3 1/2 φλ.τσαγιου (720 γρ.)
- νερο - 3 φλ.τσαγιου (600 ml)
- λεμονι - Φλουδα απο μισο
- χυμό λεμόνι - Λιγες σταγονες
- βουτυρο - 1 κ.σουπας γεματη αγελαδος
Εκτέλεση
- Σε μπολ κοσκινιζουμε το αλευρι με το μπεικιν,προσθετουμε το σιμιγδαλι και τα αφηνουμε κατα μερος.
- Χωριζουμε τους κροκους απο τα ασπραδια,βαζουμε στον καδο του μιξερ τους κροκους με την ζαχαρη
- και τα χτυπαμε μεχρι να γινουν μια αφρατη κρεμα.
- Εν τω μεταξυ χτυπαμε τα ασπραδια με το αλατι σε σφιχτη μαρεγκα.
- Αφου εχουν χτυπηθει κροκοι με ζαχαρη,προσθετουμε ξυσμα λεμονιου με κονιακ,
- χτυπαμε να ανακατευτουν,και προσθετουμε σιμιγδαλι,αλευρι μπεικιν ανακατευουμε καλα
- και τελος την μαρεγκα.
- Με σπατουλα πλαστικη ανακατευουμε απαλα να ομογενοποιηθουν τα υλικα
- και ριχνουμε το μιγμα σε καλα βουτυρωμενο ταψι 32 επι 25 αν το θελετε πιο ψηλο και πιο χοντρο το βαζετε σε μικροτερο μεγεθος ταψι.Στρωνουμε καλα την επιφανεια
- και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 35 λεπτα η'αναλογα το φουρνο μας.
- Προς το τελος ψησιματος ετοιμαζουμε το σιροπι.Βαζουμε ολα μαζι τα υλικα ανακατευουμε μονο για να λιωσει η ζαχαρη και σταματαμε.
- Απο την ωρα που αρχισει να βραζει μετραμε 5 λεπτα και μονο και ειναι ετοιμο.
- Αφαιρουμε το γλυκο απο το φουρνο και με μια κουταλα σουπας,σιροπιαζουμε αργα και σταθερα ολη την επιφανεια του γλυκου.
- Προσοχη δεν κοβουμε και δεν αφαιρουμε κομματι γιατι το γλυκο δεν θα σιροπιαστει καλα.Το αφηνουμε να σιροπιαστει με την ησυχια του.
- Μπορουμε να το συνοδεψουμε και με παγωτο βανιλια η'καιμακι.