Μέθοδος Εκτέλεσης
- Απο το προηγουμενο βραδυ βαζουμε τα ρεβιθια σε μπολ με μπολικο νερο και 1 κ.σουπας σοδα να μουλιασουν.
- Την επομενη τα στραγγιζουμε και τα ξεπλενουμε πολυ πολυ καλα.
- Βαζουμε σε κατσαρολα το μισο ελαιολαδο (απο το συνολικο)
- και σωταρουμε τον κιμα
- για 5-6 λεπτα χωρις να ακακατευουμε συνεχως.
- Προσθετουμε στην συνεχεια τα κρεμμυδια,το σκορδο,το τριμμενο καροτο
- και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν για 4-5 λεπτα,
- και κατοπιν σβηνουμε με το κρασι.
- Αφου εξατμιστει το κρασι προσθετουμε τα ρεβιθια,
- τις ντοματες το δαφνοφυλλο
- και νερο τοσο ωστε ισα που να τα σκεπαζει.
- Τα αφηνουμε σκεπασμενα να σιγοβρασουν μεχρι να μεινουν μονο με το λαδακι τους.Τελος προσθετουμε το υπολοιπο ελαιολαδο,αλατι πιπερι,και αν θελουμε ριχνουμε τον ψιλοκομμενο μαιντανο.( εγω τον προτεινω ταιριαζει)
- Αφηνουμε να παρει μια βραση ακομα,και σερβιρουμε με μια κουταλια σουπας γιαουρτι απο πανω.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Αυγούστου 2013
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΚΙΜΑ
ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΑΨΙΟΥ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ