ΟΣΠΡΙΑΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ!!!

Απιστευτος συνδυασμος που θα σας ξετρελανει με την  νοστιμια του,και που πιστεψτε με, το συγκεκριμενο φαγητο θα το λατρεψουν ακομα και οσοι δεν αγαπουν τα οσπρια. Τολμηστε και δοκιμαστε το!!!

svg40
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • ρεβιθια 500 γρ.
    κιμα μοσχαρισιο 500 γρ.
    κρεμμυδι 2 ξερα κομμενα σε φετες
    σκορδο 2 ολοκληρες σκελιδες
    καροτο 1 τριμμενο
    ελαιολαδο 1/2 φλ.τσαγιου
    ντοματες 400 γρ. ψιλοκομμενες
    δαφνη 1 φυλλο
    λευκο κρασι 1/3 φλ.τσαγιου
    μαιντανο 2 κ.σουπας ψιλοκομμενο(προαιρετικα)
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Απο το προηγουμενο βραδυ βαζουμε τα ρεβιθια σε μπολ με μπολικο νερο και 1 κ.σουπας σοδα να μουλιασουν.
  2. Την επομενη τα στραγγιζουμε και τα ξεπλενουμε πολυ πολυ καλα.
  3. Βαζουμε σε κατσαρολα το μισο ελαιολαδο (απο το συνολικο)
  4. και σωταρουμε τον κιμα
  5. για 5-6 λεπτα χωρις να ακακατευουμε συνεχως.
  6. Προσθετουμε στην συνεχεια τα κρεμμυδια,το σκορδο,το τριμμενο καροτο
  7.  και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν για 4-5 λεπτα,
  8. και κατοπιν σβηνουμε με το κρασι.
  9. Αφου εξατμιστει το κρασι προσθετουμε τα ρεβιθια,
  10. τις ντοματες το δαφνοφυλλο
  11. και νερο τοσο ωστε ισα που να τα σκεπαζει.
  12. Τα αφηνουμε σκεπασμενα να σιγοβρασουν μεχρι να μεινουν μονο με το λαδακι τους.Τελος προσθετουμε το υπολοιπο ελαιολαδο,αλατι πιπερι,και αν θελουμε ριχνουμε τον ψιλοκομμενο μαιντανο.( εγω τον προτεινω ταιριαζει)
  13. Αφηνουμε να παρει μια βραση ακομα,και σερβιρουμε με μια κουταλια σουπας γιαουρτι απο πανω.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Αυγούστου 2013