ΟΣΠΡΙΑ

ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ

Πεντανόστιμα ρεβύθια φούρνου συνοδευόμενα με υπέροχο λουκάνικο!

svg120
Μερίδες: 6 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • ρεβυθια 2 ποτηρια νερου
    κρεμμυδια 2 μεγαλα ξερα
    σκορδο 4 σκελιδες
    πρασινη πιπερια 1
    ντοματες 2 μεγαλες
    μαιντανο 15 κλωναρακια
    πελτε ντοματας 1 κ.σουπας
    ντοματοχυμο λιγο
    λουκανικο 1 μετριο μπαστουνι χωριατικο
    δαφνοφυλλο 2
    σοδα 1 κ.σουπας κοφτη
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αποβραδις εχουμε βαλει τα ρεβυθια στο νερο να μουλιασουν.
  2. Την επομενη τα ξεπλενουμε και τους ριχνουμε τη σοδα τα ανακατευουμε,
  3. καλα να παει παντου και μετα τα ξεπλενουμε και τα βαζουμε στην κατσαρολα με νερακι να σιγοβρασουν για ενα τεταρτο με 20 λεπτα.
  4.  Στη συνεχεια τα σουρωνουμε και τα βαζουμε στη  γαστρα η' σε ταψι με καπακι.
  5. Στη συνεχεια βαζουμε στο τηγανι λιγο λαδι,και σωταρουμε το κρεμμυδι που ειναι κομμενο σε ροδελες,το ψιλοκομμενο σκορδο,την πιπερια κομμενη σε φετες,
  6. και το λουκανικο επισης κομμενο σε ροδελες.
  7. Τα ανακατευουμε καλα,και στη συνεχεια ριχνουμε τις ντοματες κομμενες σε ροδελες,λιγο ντοματοχυμο και τον πελτε και ανακατευουμε,
  8. τελος ριχνουμε τον μαιντανο και τα δαφνοφυλλα,προσθετοντας αλατακι και πιπερακι.
  9. Τα αφηνουμε για ενα 2λεπτο να σιγοβρασουν,και μετα τα ριχνουμε ,επανω
  10. στα ρεβυθια και ανακατευουμε να πανε παντου τα υλικα.Συμπληρωνουμε λιγο λαδακι και νερακι
  11. τα σκεπαζουμε και τα βαζουμε στο φουρνο μας να σιγοβρασουν για 1 ωρα περιπου αναλογα τον φουρνο.Λιγο πριν τα βγαλουμε βγαζουμε το καπακι για να παρουν λιγο χρωμα αν θελουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Αυγούστου 2010