

ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
Πεντανόστιμα ρεβύθια φούρνου συνοδευόμενα με υπέροχο λουκάνικο!
Συστατικά
- ρεβυθια - 2 ποτηρια νερου
- κρεμμυδια - 2 μεγαλα ξερα
- σκορδο - 4 σκελιδες
- πρασινη πιπερια - 1
- ντοματες - 2 μεγαλες
- μαιντανο - 15 κλωναρακια
- πελτε ντοματας - 1 κ.σουπας
- ντοματοχυμο - λιγο
- λουκανικο - 1 μετριο μπαστουνι χωριατικο
- δαφνοφυλλο - 2
- σοδα - 1 κ.σουπας κοφτη
- αλατι
- πιπερι
- ελαιολαδο
Εκτέλεση
- Αποβραδις εχουμε βαλει τα ρεβυθια στο νερο να μουλιασουν.
- Την επομενη τα ξεπλενουμε και τους ριχνουμε τη σοδα τα ανακατευουμε,
- καλα να παει παντου και μετα τα ξεπλενουμε και τα βαζουμε στην κατσαρολα με νερακι να σιγοβρασουν για ενα τεταρτο με 20 λεπτα.
- Στη συνεχεια τα σουρωνουμε και τα βαζουμε στη γαστρα η' σε ταψι με καπακι.
- Στη συνεχεια βαζουμε στο τηγανι λιγο λαδι,και σωταρουμε το κρεμμυδι που
ειναι κομμενο σε ροδελες,το ψιλοκομμενο σκορδο,την πιπερια κομμενη σε φετες, - και το λουκανικο επισης κομμενο σε ροδελες.
- Τα ανακατευουμε καλα,και στη συνεχεια ριχνουμε
τις ντοματες κομμενες σε ροδελες,λιγο ντοματοχυμο και τον πελτε και ανακατευουμε, - τελος ριχνουμε τον μαιντανο και τα δαφνοφυλλα,προσθετοντας αλατακι και πιπερακι.
- Τα αφηνουμε για ενα 2λεπτο να σιγοβρασουν,και μετα τα ριχνουμε ,επανω
- στα ρεβυθια και ανακατευουμε να πανε παντου τα υλικα.Συμπληρωνουμε λιγο λαδακι και νερακι
- τα σκεπαζουμε και τα βαζουμε στο φουρνο μας να σιγοβρασουν για 1 ωρα περιπου αναλογα
τον φουρνο.Λιγο πριν τα βγαλουμε βγαζουμε το καπακι για να παρουν
λιγο χρωμα αν θελουμε.