Χωριζουμε τα κεφαλια και τα κελυφη απο το σωμα της καθε γαριδας και τα βαζουμε να βρασουν για 20 λεπτα
στα 3 λιτρα νερου.
Αφαιρουμε τα εντερακια απο τις γαριδες τις ξεπλενουμε και τις αφηνουμε να στραγγιξουν σε χαρτι.
Βαζουμε σε μεγαλο βαθυ τηγανι ελαχιστο ελαιολαδο να ζεσταθει καλα και ριχνουμε τις γαριδες να ψηθουν μολις 2 λεπτα οχι παραπανω και απο τις δυο πλευρες,
σβηνουμε με κρασι αφηνουμε να εξατμιστει και αφαιρουμε απο την φωτια.
Βγαζουμε τις γαριδες σε πιατο και τις αφηνουμε κατα μερος να τις χρησιμοποιησουμε στο τελος του φαγητου.
Στο ιδιο τηγανι συμπληρωνουμε ελαιολαδο και σωταρουμε κρεμμυδι και σκορδο μεχρι να μαραθουν ελαχιστα,
και προσθετουμε το ρυζι.
Σωταρουμε ολα μαζι τα υλικα σε μετρια θερμοκρασια μεχρι να δουμε διαφανο το ρυζι.
Εχουμε σουρωσει τον ζωμο απο τα κεφαλια και τα κελυφη τα οποια δεν χρειαζομαστε πια τα πεταμε
και ριχνουμε λιγο λιγο ζωμο στο ρυζι μας ανακατευοντας συνεχως.
Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια καθε φορα που βλεπουμε οτι ο ζωμος απορροφαται απο το ρυζι μεχρι να χυλωσει το ριζοτο μας.
Τελος προσθετουμε το αλατι,πιπερι, μαιντανο,ανακατευουμε πολυ καλα
και τελος τις γαριδες.
Ανακατευουμε και σερβιρουμε παντα ζεστο το φαγητο μας.
Ο ζωμος που θα σας περισσεψει τον βαζετε σε καποιο πλαστικο μπουκαλι στην καταψυξη για να τον χρησιμοποιησετε για καποιο αλλο μαγειρεμα σας με θαλασσινα..
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο