ΡΥΖΙ

ΡΙΖΟΤΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

Ενα απλο και ευκολο φαγητο που δεν θα σας παρει πανω απο μιση ωρα να το μαγειρεψετε. Πεντανοστιμο χυλωμενο ριζοτο παρμεζανας με ψημενα τσιπς παρμεζανας και ζωμο κοτας.

svg30
Μερίδες: 4-5
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Ρυζι arborio για ριζοτο 500 γρ.
    Ξερο κρεμμυδι τριμμενο 1 τεμ.
    Ζωμο κοτας ζεστος 1 1/2 λιτρο
    Λευκο κρασι 50 ml
    Παρμεζανα τριμμενη 150 γρ.
    Κεφαλοτυρι τριμμενο 100 γρ.
    Δυοσμο ψιλοκομμενο κατα βουληση
    Αλατι
    Φρεσκοτριμμενο μπολικο πιπερι
    Βουτυρο αγελαδος 70 γρ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε βαθυ σκευος αντικολλητικο τηγανι βαζουμε το βουτυρο να ζεσταθει και προσθετουμε το κρεμμυδι να σωταριστει μεχρι να γυαλισει.Τοτε προσθετουμε το ρυζι.
  2. Το σωταρουμε πολυ καλα 1 με 2 λεπτα και σβηνουμε με το κρασι ανακατευοντας και αφηνοντας να εξατμιστει το αλκοολ.
  3. Κατοπιν με μια κουταλα προσθετουμε λιγο λιγο τον ζωμο κοτας.
  4. Ανακατευουμε μεχρι να εξατμιστει,και καθε φορα που εξατμιζεται προσθετουμε κουταλα κουταλα τον ζωμο μεχρι να βρασει το ρυζι..Αυτο θα διαρκεσει 20 λεπτα περιπου.
  5. Στην συνεχεια σβηνουμε την φωτια προσθετουμε το βουτυρο με τα τυρια το πιπερι και ανακατευουμε.Δοκιμαζουμε αν χρειαζεται λιγο αλατι λογω των τυριων.
  6. Τελος προσθετουμε τον δυοσμο ανακατευουμε,το αφηνουμε λιγο να σταθει και σερβιρουμε ζεστο με ψημενα τσιπς παρμεζανας.Τρωγεται και σκετο αλλα συνοδευει υπεροχα και τα κρεατικα μας.
Μπορειτε να ψησετε παρμεζανα να την κομματιασετε και να την πασπαλισετε πανω απο καθε πιατο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Φεβρουαρίου 2018