Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μπολ ριχνουμε το σπορελαιο,διαλυουμε την μαγια μεσα στο χλιαρο γαλα
και το προσθετουμε στο λαδι,
- στην συνεχεια χτυπαμε ελαφρα το αυγο το
προσθετουμε και αυτο, και τελος το ξυσμα λεμονιου και ανακατευουμε.
- Μεσα στο αλευρι,εχουμε ριξει την βανιλια,το αλατι,το μπαιικιν τα εχουμε ανακατεψει
και αρχιζουμε να ριχνουμε σιγα σιγα αλευρι
- και να ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε
πετυχει μια μαλακη,και ευπλαστη ζυμη.
- Παιρνουμε το 1/3 της ζυμης και ριχνουμε την κανελα,το γαρυφαλο,το κακαο τα καρυδια
- και ζυμωνουμε ωστε να ενσωματωθουν πολυ καλα τα υλικα.
- Στρωνουμε λαδοκολλα στον παγκο εργασιας μας και ανοιγουμε το φυλλο σε
παραλληλογραμμο σχημα,
- και την σκουρα ζυμη την πλαθουμε σε 3 μπαστουνια στο ιδιο
μεγεθος με την ασπρη ζυμη.
Ακουμπαμε στην ακρη της ασπρης ζυμης το κορδονι το τυλιγουμε σε ρολο 2 φορες
- και με κοφτερο μαχαιρι χωριζουμε(κοβουμε την ζυμη απο το ρολο).
- Τωρα με το μαχαιρι κοβουμε μικρα ρολακια στο μεγεθος ενος δαχτυλου
- τα βαζουμε στο ταψι
και με την παλαμη μας τα πιεζουμε ελαφρα να απλωσουν λιγο..συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια
μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας,
- και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα
1/2 ωρα περιπου,εμενα στα 20 λεπτα ηταν ετοιμα..αρα αναλογα την κουζινα μας και αφου
εχουν παρει χρωμα.
- Για το σιροπι βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολα να βρασουν γυρω στα 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια
- και αφου εχουν ψηθει τα ροξακια οπως ειναι ζεστα και ζεστο το σιροπι τα ριχνουμε στο σιροπι
και τα σιροπιαζουμε μεχρι να δουμε οτι εχουν πιει (ρουφηξει)το αναλογο σιροπι.
Μεχρι να τα σιροπιασουμε, τα υπολοιπα τα κραταμε ζεστα στον φουρνο μεχρι να ερθει η ωρα τους να σιροπιαστουν.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 20 Δεκεμβρίου 2012
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ