ΛΑΧΑΝΙΚΑΡΥΖΙ

ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!!

svg90
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • ρυζι 1 νεροποτηρο για πιλαφι
    κολοκυθακια 2 κομμενα σε κυβους
    μελιτζανα 1 μεγαλη κομμενη σε κυβους
    πρασινη πιπερια 1 κομμενη σε ροδελες
    κρεμμυδι 1 μεγαλο χοντροκομμενο
    ντοματακια κονκασε 2 νεροποτηρα
    μαιντανος 1 φλ.τσαγιου ψιλοκομμενος
    χαλουμι 200 γρ.
    ελαιολαδο 1 φλυτζανακι του καφε
    λευκο κρασι 1 ποτηρι κρασιου
    αλατι
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αφου εχουμε πλυνει πολυ καλα τα λαχανικα μας και τα εχουμε κοψει οπως περιγραφω παραπανω,
  2. σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει, και ριχνουμε ολα μας τα λαχανικα
  3. και τα σωταρουμε καλα ανακατευοντας συνεχεια,και τελος σβηνουμε με το κρασι.
  4. Τα αφηνουμε να μαγειρευτουν μεχρι να στεγνωσει η κατσαρολα. Τοτε προσθετουμε τις ντοματες τον μαιντανο και το ρυζι.
  5. Ανακατευουμε καλα,αλατιζουμε,πιπερωνουμε και αφηνουμε το φαγητο να βρασει σε μετρια φωτια ανακατευοντας το για να μην κολλησει.
  6. Αν χρειαστει προσθετουμε λιγο ζεστο νερο. Οταν το ρυζι ειναι ετοιμο παιρνουμε το μισο χαλουμι το κοβουμε σε κυβους και το προσθετουμε στην κατσαρολα.
  7. Ανακατευουμε και αδειαζουμε ολο το πιλαφι μεσα σε ενα πυριμαχο ταψι. Κοβουμε και το υπολοιπο χαλουμι σε πολυ λεπτες φετες και τις απλωνουμε επανω στο φαγητο.
  8. Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους για περιπου 1/2 ωρα μεχρι το τυρι να κανει μια χρυση κρουστα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 10 Ιουλίου 2012