ΘΕΡΜΙΔΕΣ:285(περιπου)
ΥΛΙΚΑ:(για 4μεριδες)
2 φλυτζανια ρυζι
αλατι
2 κουτια τονο(λαδιου η νερου,οτι προτιματε αλλα του λαδιου ειναι νοστιμοτερο)
1 κομματι φλουδα λεμονιου
1 κουταλια σουπας χυμο λεμονιου
1/2 φλυτζανι κρασιου ασπρο
2 κουταλιες της σουπας μαργαρινη
1 κουταλια σουπας αλευρι
μαιντανο
1 κουτι μανιταρια
Βραζουμε το ρυζι και αφου το στραγγιξουμε προσθετουμε 1 κουταλια σουπας μαργαρινη.Το ανακατευουμε και το βαζουμε σε φορμα.
Στραγγιζουμε τον τονο(και φυλαμε σε 1 φλυτζανακι το ζουμι του) και μετα σωταρουμε με την υπολοιπη μαργαρινη τα μανιταρια.Τα βαζουμε στο τηγανι και επειτα ριχνουμε το αλευρι.
Προσθετουμε στο φλυτζανι που εχουμε φυλαξει το ζουμι του τονου τη φλουδα,το χυμο λεμονιου,το κρασι και λιγο πιπερακι.
Προσθετουμε νερο και επειτα ριχνουμε το μιγμα μας στο τηγανι και ανακατευουμε τ6η σαλτσα για μερικα λεπτα μεχρι να παρει βραση.
Την αποσυρουμε απο τη φωτια και βαζουμε μεσα τον τονο.
Γαρνιρουμε το ρυζι με τον τονο,το μαιντανο και τα σωταρισμενα μανιταρια
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Προκειται για 1 νοστιμη και πολυ ελαφρια συνταγη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥΣ
ΡΙΖΟΤΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
ΓΡΗΓΟΡΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΣΝΑΚ!!!