ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑΡΥΖΙ

ΡΥΖΟΤΟ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ

svg15
Μερίδες: 2 άτομα
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • πιπεριες 3 πολυχρωμες (κοκκινη,κιτρινη,πρασινη) κομμενες σε κυβους
    κρεμμυδι 1 ξερο κομμενο σε κυβους
    κρεμμυδακια 3 φρεσκα ψιλοκομμενα
    ντοματες 2 κομμενες σε κυβους η’1 κονσερβα ντοματακια
    μανιταρια 1/2 κονσερβα
    ντοματοχυμο λιγο
    δυοσμο
    μαιντανo
    σκορδο 3 σκελιδες
    αλατι
    πιπερι
    ριγανη η’ θυμαρι
    ξυδι λιγο
    λαδι
    νερο
    ρυζι 2 σακουλακια μακρυκοκο (uncle ben’s) που ειναι μεριδες,10’βρασιμο
    κοτοπουλο σε κυβους κομμενα..η’χοιρινο κρεας.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε σε ενα βαθυ και μεγαλο τηγανι λιγο λαδι,και σωταρουμε τα κρεμμυδια
  2. το σκορδο,τις πιπεριες τα μανιταρια,
     και στη συνεχεια το κρεας που θα εχουμε επιλεξει.
  3. ριχνουμε τις ντοματες,τον ντοματοχυμο,το δυοσμο,μαιντανο,πιπερι,
  4. ριγανη η'θυμαρι 3 κουταλιες ξυδι λιγο νερακι και τα αφηνουμε να σιγοβρασουν.
  5. στη συνεχεια συμπληρωνουμε νερακι,και ριχνουμε το ρυζι,και το ανακατευουμε συνεχεια
  6. για να μην μας κολλησει,συμπληρωνοντας κατα διαστηματα λιγο λιγο νερακι
  7. μεχρι να γινει το ρυζι και να μεινει με τη σαλτσουλα του.
  8. στο τελος ριχνουμε και το αλατι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 19 Σεπτεμβρίου 2010