Τα λογια ειναι περιττα για τα συγκεκριμενα
διαφορετικα μπισκοτα σε γευση και εμφανιση..επισης μπορουν να φτιαχτουν και για τις ημερες των Χριστουγεννων.
Δοκιμαστε τα παρεα με ενα φλυτζανι ζεστο αχνιστο καφε!!!
35
Μερίδες: 45 κομμάτια
Μέτριο
Συστατικά
αλευρι 550 γρ. για ολες τις χρησεις
κακαο 50 γρ.
αβγα 2
ζαχαρη αχνη 170 γρ.
βουτυρο 330 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
ζαχαρη κρυσταλλικη αναφερει η συνταγη.(εγω προσθεσα και ζαχαρη καστανη,και καρυδια κοπανισμενα) μπορειτε να βαλετε και φουντουκια κοπανισμενα η’μιξ ξηρων καρπων,καρυδα τριμμενη.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε λεκανη βαζουμε ολα τα υλικα εκτος της επικαλυψης,
και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια λεια ζυμη.
Καλυπτουμε το ζυμαρι με μεμβρανη και το βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες.
Αφου βγει απο το ψυγειο, ζυμωνουμε ελαφρως,και κανουμε μπαστουνια 3-4 εκ.
Σε λαδοκολλα εχουμε βαλει την ζαχαρη η'με οτι αλλο θελουμε να τα στολισουμε, ρολαρουμε το μπαστουνι επανω στη ζαχαρη
και κοβουμε με μαχαιρι σε φετες 1 εκ.
Τα τοποθετουμε σε λαμαρινα οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους για 15 λεπτα.
Τα αφηνουμε να κρυωσουν και τα διατηρουμε σε σκεπασμενο δοχειο-μπισκοτιερα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Σεπτεμβρίου 2013
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα