Ενα εντελώς διαφορετικό μεζεδάκι, ή/ Ορεκτικό αν προτιμάτε με απίθανο συνδυασμό γεύσεων που δένουν μεταξύ τους υπέροχα
και προσφέρουν μοναδική ισορροπία στον ουρανίσκο.Εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε και με Μοναδική γεύση.
Μερίδες: 9
Πολύ εύκολο
Συστατικά
Φυλλο Καταιφι 200γρ
Μοτσαρελα κομμενη μπαστουνάκια σε πάχος 1 δαχτύλου 225γρ
Αβγο 1 τεμ ελαφρα χτυπημένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30γρ
Μέλι ζεστό 120γρ
Φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα για πασπάλισμα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Περνάμε πρώτα τα μπαστουνάκια μοτσαρέλας οπου τα έχουμε κόψει σε μέγεθος 1 δαχτύλου απο το αλεύρι,
μετά απο το αβγό
και στη συνέχεια παίρνουμε ένα μέρος φύλλο Καταίφι οπου το έχουμε αφρατέψει με τα χέρια μας
και τυλίγουμε.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουνε τα υλικά μας.
Τώρα άν θέλουμε να τα τηγανίσουμε ζεσταίνουμε καλά σε αντικολλήτικό τηγάνι, καλαμποκέλαιοκαι τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και απο τις 2 πλευρές.
Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι απλά τα αλείφουμε με λυωμένο βούτυρο και τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλακαι τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούςστον αέρα μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα περιχύνουμε με ζεστό μέλι
και τέλος τα πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.
Τρώγονται ζεστά με παγωμένη μπυρίτσα και Καλή Παρέα.
Καλή Επιτυχία και καλή σας όρεξη.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως
Εξοχικο Κοτοπουλο στη Λαδοκολλα
ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΤΡΑΓΑΝΕΣ