ΓΛΥΚΑ

ΣΑΜΑΛΙ..ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟ!!!

Εχω δοκιμασει πολλες συνταγες για σαμαλι, σαν αυτη την συνταγη που σας δινω ειλικρινα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...

svg60
Μερίδες: 15 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • σιμιγδαλι 500 γρ. χοντρο
    γιαουρτι 500 γρ προβειο η’οποιο θελετε εσεις
    ζαχαρη 2 φλ.τσαγιου
    σοδα 2 κ.γλυκου
    μαστιχα 1 κ.γλυκου κοπανισμενη
    νερο 1 φλ.τσαγιου
    αμυγδαλα για την διακοσμηση(προαιρετικα)
    ΣΙΡΟΠΙ
    ζαχαρη 1 κιλο
    νερο 3 ποτηρια νερου
    χυμό λεμόνι 1 λεμονι και τις στιμενες λεμονοκουπες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια λεκανη βαζουμε το γιαουρτι,την μαστιχα,την σοδα,την ζαχαρη το νερο,ανακατευουμε με το συρμα η'με ενα κουταλι,
  2. και στην συνεχεια ριχνουμε το σιμιγδαλι λιγο,λιγο
  3.  και ανακατευουμε καλα.
  4. Λαδωνουμε ενα μακροστενο ταψι,και ριχνουμε το μιγμα,και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170-180 βαθμους στις αντιστασεις για 45-50 λεπτα.
  5. Για το σιροπι τωρα βαζουμε την ζαχαρη με το νερο,
  6. και μολις λιωσει η ζαχαρη ριχνουμε  τον χυμο του λεμονιου και τελος τις στιμενες λεμονοκουπες.
  7. Το αφηνουμε να βρασει ενα 5λεπτο και μολις βγει το γλυκο το κοβουμε σε κομματια
  8.  και το σιροπιαζουμε καυτο το γλυκο και καυτο το σιροπι.
  9. Το μελωμα του ειναι τελειο φανταστικο..
  10. προσθεστε αν θελετε επανω σε καθε κομματι απο ενα ξεφλουδισμενο αμυγδαλο.
  11. Αφηστε να κρυωσει να πιει ολο το σιροπακι του και σερβιρετε..αν θελετε μπορειτε να το συνοδεψετε και με μια μπαλα παγωτο καιμακι η'βανιλια.
TIP:Οταν πατε να κοψετε το γλυκο σε κομματια να βουτατε το μαχαιρι σε ενα ποτηρι με νερο για να μην χαλασει η επιφανεια του γλυκου.
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Φεβρουαρίου 2011