

- 45 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
- 20 κομμάτια Μερίδες
- 2 Βαθμός Δυσκολίας
Συνταγής
Εκτύπωση
ΣΑΜΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ!!!
Υπεροχο,γευστικο και πολυ αρωματικο σαμαλι νηστισιμο.με αρωμα και γευση πορτοκαλι!!!
Πολυ απλη και ευκολη η παρασκευη του,και με υλικα που δεν κοστιζουν ιδιαιτερα.
Αξιζει να το δοκιμασετε!!!
Συστατικά
- σιμιγδαλι - 1/2 κιλο χονδρο
- σιμιγδαλι - 1/2 κιλο ψιλο
- μαστιχα - 1 κ.γλυκου σκονη
- μπεικιν παουντερ - 2 φακ.
- Ξυσμα απο πορτοκαλι - απο 1 πορτοκαλι
- χυμό πορτοκάλι - 1 νεροποτηρο φυσικο
- νερο - 2 νεροποτηρα
- ζαχαρη - 1/2 κιλο
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- ζαχαρη - 1 κιλο
- νερο - 4 νεροποτηρα
- βανιλετα - 1
Εκτέλεση
- Σε λεκανη μεγαλη βαζουμε ολα τα υλικα εκτος των υγρων και ανακατευουμε καλα.
- Προσθετουμε σιγα σιγα τον χυμο,και το νερο
- και ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα και να εχουμε εναν πηχτο χυλο.
- Ριχνουμε το μειγμα σε αντικολλητικο ταψι μεγεθος 36*26 και ψηνουμε για 1 ωρα στους 150 βαθμους μεχρι να χρυσισει.
- Οσο ψηνεται το γλυκο βραζουμε για 4 λεπτα τα υλικα για το σιροπι και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
- Μολις βγαλουμε το γλυκο απο τον φουρνο το κοβουμε με προσοχη σε κομματια,
- και το σιροπιαζουμε λιγο λιγο με κουταλα μεχρι να πιει ολο το σιροπι.
- Καλο ειναι να μην αφαιρεσουμε κομματι παρα να το αφησουμε για την αλλη μερα ωστε να εχει σιροπιαστει καλα.
Οσο μενει τοσο πεντανοστιμο γινεται.