ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!!

ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ  ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!

svg25
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • σαρδελες 1 κιλο φρεσκιες
    ελαιολαδο 1 φλ.τσαγιου
    ντοματες 1 1/2 νεροποτηρο φρεσκια και τριμμενη στον τριφτη
    σκορδο 2 σκ. ψιλοκομμενες
    θυμαρι η’ριγανη αν δεν εχετε θυμαρι
    λευκο κρασι 1/2 κρασοποτηρο
    αλατι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε τις σαρδελες..κοβουμε τα κεφαλια και αφαιρουμε τα εντερακια,τις πλενουμε πολυ καλα και τις στρωνουμε σε ταψακι.
  2. Απο πανω ριχνουμε την τριμμενη ντοματα,το ελαιολαδο το ψιλοκομμενο σκορδακι,αλατι,θυμαρι τελος το κρασι,
  3. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 20-30 λεπτα.
  4. Σερβιρουμε τις σαρδελες με μια ωραια σαλατα εποχης και λιγο καλο κρασακι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Φεβρουαρίου 2013