ΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ-ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ!!!

svg40
Μερίδες: 100 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • αμπελοφυλλα 100
    ρυζι 2 κούπες καρολινα
    κρεμμύδι 3 τριμμένα ξερά .
    κρεμμυδια 1 ματσακι φρεσκα (εγω δεν εβαλα γιατι δεν ειχα)
    μαϊντανό 1/2 ματσακι ψιλοκομμένο .
    άνηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμένο
    δυοσμο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
    ελαιολαδο 1 1/2 κρασοποτηρο
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    χυμό λεμόνι απο 2 λεμονιων

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Δεν θα συνιστουσα φυλλα εμποριου στα βαζακια γιατι ειναι πολυ σκληρα τα φυλλα. Εγω εβαλα βιολογικα φυλλα αραντιστα,τα οποια ειχα ζεματισει ελαφρα σε νερο και τα ειχα στην καταψυξη. Σε τηγανι βαζουμε το λαδι (1 κρασοποτηρο )να ζεσταθει και ριχνουμε τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια μεχρι να γυαλισουν.
  2. Τοτε ριχνουμε το ρυζι
  3.  και τα σωταρουμε ολα μαζι. Στη συνεχεια ριχνουμε 2 κουπες νερο και αφηνουμε το ρυζι να βρασει μεχρι να σωθει το νερο.
  4. Κατοπιν ριχνουμε τα μυρωδικα μας,ανηθο,μαιντανο και δυοσμο,αλατι πιπερι,
  5. ανακατευουμε και τα αφαιρουμε απο την φωτια.
  6. Παιρνουμε την κατσαρολα μας και τοποθετουμε μερικα φυλλα στον πατο της για να μην αρπαξουν τα σαρμαδακια μας,την ωρα του βρασμου.
  7. Παιρνουμε ενα πιατο βαζουμε ενα φυλλο με την καλη μερια να ακουμπαει κατω και την αναποδη επανω,τις νευρωσεις του φυλλου δηλαδη να τις βλεπουμε. Με ενα κουταλακι του γλυκου παιρνουμε γεμιση και την βαζουμε απο την πλευρα του κοτσανιου.
  8. Διπλωνουμε λιγο,
  9. στην συνεχεια φερνουμε τα πλαινα δεξια και αριστερα φυλλα προς τα μεσα,
  10. ρολαρουμε το σαρμαδακι και ειναι ετοιμο.
  11.  Συνεχιζουμε με τον ιδιο τροπο μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.Τα τοποθετουμε στην κατσαρολα κυκλικα
  12.  ριχνουμε νερακι ισα που να τα σκεπαζει τον χυμο λεμονιων 1/2 κρασοποτηρο ελαιολαδο, ελαχιστο αλατι γιατι ηδη εχουμε βαλει και στην γεμιση,σκεπαζουμε με ενα πιατο για να μην ανοιξουν την ωρα του βρασμου,κλεινουμε με το καπακι την κατσαρολα,
  13. και τα βραζουμε σε χαμηλη θερμοκρασια μεχρι να βρασει το ρυζι και να μεινει με ελαχιστο ζουμακι. Σερβιρετε τα σαρμαδακια και με γιαουρτι ταιριαζει φανταστικα!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Ιουνίου 2013