ΜΠΟΥΦΕΣΠΙΤΕΣ

ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΑ!!!

ΜΙΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΟΥΛΑ!!!

svg60
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • σφολιατα 1 πακετο (2 φυλλα)
    πατατες 800 γρ.
    μπεικον οσο θελετε
    γκουντα Τυρι τριμμενο οσο θελετε
    πιπεριες 2 κομμενες σε μπαστουνακια
    κρεμα γαλακτος 200 γρ
    αυγα 2
    λαδι Λιγο για το τηγανι
    αλατι
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε τις πατατες και τις κοβουμε σε μετριες ροδελες και τις τηγανιζουμε ελαφρα.
  2. Στην συνεχεια σωταρουμε τις πιπεριες,
  3. και τελος το μπεικον ψιλοκομμενο.
  4. Λαδωνουμε ενα ταψακι,στρωνουμε το ενα φυλλο σφολιατας 
  5. και απλωνουμε σε ολο το ταψι τις πατατες με την σειρα,
  6. απο πανω το μπεικον,
  7. τις πιπεριες
  8. ριχνουμε το τυρι,
  9. και κατοπιν αφου εχουμε χτυπησει με το συρμα τα αυγα με την κρεμα (κραταμε λιγο υλικο για το τελος)
  10.  τα ριχνουμε απο πανω
  11.  και τελος σκεπαζουμε με το  αλλο φυλλο, αλειφουμε την επιφανεια με λιγη κρεμα γαλακτος και αυγα που ηδη ειχαμε κρατησει,ριχνουμε και γκουντα,
  12.  και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 45-50 λεπτα. Μπορειτε επισης να βαλετε στην επιφανεια στρωσεις απο τυρι του τοστ οπως εβαλα εγω. Επισης μπορειτε να μην βαλετε καθολου τυρι,και να το αφησετε μονο με την κρεμα και τα αυγα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 3 Αυγούστου 2011