ΓΛΥΚΑ

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!

Ευκολα,γρηγορα και πεντανοστιμα γεμιστα σφολιατινια για τις ωρες που χρειαζομαστε ενα ευκολο και γρηγορο γλυκο για την οικογενεια η'ακομα και για απροσμενους επισκεπτες.Μια γεμιση με υλικα που αγαπαμε πολυ και που ταιριαζουν απολυτα μεταξυ τους. Απολαυστε τα!!!

svg80
Μερίδες: 6 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • φυλλο σφολιατας 1
    κουβερτουρα γαλακτος 200 γρ.
    φουντουκια 100 γρ. χονδροκομμενα
    μπανανα 1 λιωμενη
    Ξυσμα απο πορτοκαλι απο 1 μικρο πορτοκαλι
    ζαχαρη αχνη για πασπαλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μπεν μαρι λιωνουμε την κουβερτουρα και την αφαιρουμε απο την φωτια. Προσθετουμε την λιωμενη μπανανα,το ξυσμα πορτοκαλιου,τα φουντουκια ανακατευουμε και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια.
  2.  Απλωνουμε το φυλλο στο τραπεζι μας και με μαχαιρι το χωριζουμε και το κοβουμε σε 4 ισες καθετες λωριδες.
  3. Καθε λωριδα την κοβουμε στα 2 (ετσι μας προκυπτουν 3 τετραγωνα σε καθε λωριδα) καθως και τις υπολοιπες λωριδες ωστε να εχουμε 12 τετραγωνα πιτακια.
  4. Με ενα κουταλακι βαζουμε γεμιση στο κεντρο καθε φυλλου.
  5. Πιανουμε με τα δαχτυλα τα οποια εχουμε βρεξει και ενωνουμε αντικριστες γωνιες ετσι ωστε να μοιαζουν με πουγκακια,
  6. και τα τοποθετουμε στην λαμαρινα του φουρνου μας οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα.
  7. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να δουμε οτι εχουν παρει ενα χρυσοκιτρινο χρωμα πανω κατω.Αφαιρουμε απο τον φουρνο αφηνουμε να κρυωσουν  λιγο και πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Ιανουαρίου 2015