ΓΛΥΚΑ

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!!!

svg30
Μερίδες: 20 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • φυλλο σφολιατας 1 ετοιμο
    φουντουκια 100 γρ.ψιλοκομμενα
    ζαχαρη 2 κ.σουπας
    μπισκοτα 7 πτι μπερ τριμμενα (προαιρετικα) εγω τα προσθεσα
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    κουβερτουρα 80 γρ.
    ζαχαρουχο γαλα 200 γρ.
    μαργαρινη 70 γρ.
    κακαο 3 κ. κοφτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μικρη κατσαρολα λιωνουμε την μαργαρινη,την κουβερτουρα,το ζαχαρουχο γαλα σε χαμηλη φωτια  και στη συνεχεια ριχνουμε το κακαο
  2.  ανακατευουμε και το αποσυρουμε απο την φωτια να κρυωσει και να σταθεροποιηθει.
  3. Απλωνουμε στον παγκο μας την σφολιατα και με μια σπατουλα απλωνουμε την σοκολατα σε ολη την επιφανεια,
  4. ριχνουμε τα μπισκοτα και τα φουντουκια.
  5. Ρολαρουμε την μια μακρια πλευρα μεχρι την μεση του φυλλου,και στην  συνεχεια ρολαρουμε την αλλη πλευρα,μεχρι να συναντηθουν και να κολλησουν κατα μηκος.Με ενα πινελο βρεχουμε την ενωση για να μεινουν ενωμενα στο ψησιμο.
  6. Με ενα κοφτερο μαχαιρι κοβουμε σε 14 λεπτες φετες,και τα τοποθετουμε σε λαμαρινα με λαδοκολλα.
  7. .Πασπαλιζουμε με τη ζαχαρη,και τα ψηνουμε σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 15 λεπτα μεχρι να ροδισουν. Οταν τα βγαλουμε τα βαζουμε σε σχαρα για να μη νοτισουν και να παραμεινουν τραγανα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 7 Φεβρουαρίου 2011