ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!!!

Υπεροχο νηστισιμο γλυκισμα τα σκαλτσουνια γεμιστα με μαρμελαδα, καρυδι, σταφιδες, κανελα και γαρυφαλο ιδανικα για την περιοδο νηστειας και οχι μονο. Δοκιμαστε τα!!!

svg60
Μερίδες: 24 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    Καλαμποκελαιο 1 κουπα (200 ml)
    λευκο κρασι 1/2 κουπα 130 ml
    κονιακ 1 σφηνακι 30 ml
    σοδα μαγειρικης 1/2 κ.γλυκου
    Αλευρι για Ολες τις Χρησεις 500 γραμμάρια
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    μαρμελαδα της αρεσκειας σας 230 γρ.
    καρυδια ψιλοκομμενα 1/2 κουπα 70 γρ.
    σταφιδες ξανθες 1/2 κουπα 80 γρ.
    κανελα τριμμενη 1/2 κ.γλυκου
    γαρυφαλο τριμμενο 1/2 κ.γλυκου
    ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανη ριχνουμε το λαδι,το κρασι το κονιακ με την σοδα οπου εχουμε διαλυσει την σοδα,ανακατευουμε
  2. και ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι με το μπεικιν
  3.  και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ζυμη μαλακη που δεν κολλαει στα χερια.
  4. Σε μπολ βαζουμε την μαρμελαδα,τα καρυδια,τις σταφιδες,κανελα,γαρυφαλο και ανακατευουμε.
  5. Παιρνουμε λιγη ζυμη σαν ενα μεγαλο καρυδι
  6.  και με την παλαμη μας το πιεζουμε στον παγκο μας να ανοιξει,και με κουταλακι του γλυκου βαζουμε λιγη γεμιση
  7.  το κλεινουμε σε μισοφεγγαρο και με πηρουνακι το πιεζουμε στην ακρη για να μην ανοιξουν στο ψησιμο.
  8. Τα αραδιαζουμε σε λαμαρινα του φουρνου στρωμενη με λαδοκολλα
  9. και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 25-30 λεπτα .Αφου ψηθουν τα βγαζουμε απο τον φουρνο και τα αφηνουμε να κρυωσουν εντελως
  10. και τα πασπαλιζουμε με μπολικη ζαχαρη αχνη κοσκινισμενη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Νοεμβρίου 2013