Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι και κανουμε μια λακουβιτσα.

- Ριχνουμε το ελαιολαδο,

- το μελι,

- την μαγια,

- το σκορδο,

- τις ελιες,

- το μοσχοκαρυδο,το θυμαρι
και το αλατι.

- Ανακατευουμε να ενωθουν τα υλικα,

- και ριχνουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο

- και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη και ευπλαστη ζυμη.

- Κοβουμε την ζυμη σε μπαλακια μεγεθους ενος κεφτε,

- πλαθουμε ισομεγεθη μπαστουνακια,

- ενωνουμε τις 2 ακρες τους

- και φτιαχνουμε ενα κοτσιδακι

- το οποιο ενωνουμε στις ακρες τους και κλεινοντας το φτιαχνουμε ενα στεφανακι.

- Με τον ιδιο τροπο τελειωνουμε την ζυμη και τα βαζουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας με αντικολλητικο χαρτι.

- Τα αφηνουμε σε ζεστο μερος να ανεβουν λιγο,και τα αλειφουμε με το ασπραδι και το γαλα οπου εχουμε ανακατεψει,

- ριχνουμε λιγο θυμαρι σε καθε ψωμακι καθως επισης και το σουσαμι,

- και ψηνουμε για 1 ωρα περιπου στους 180 βαθμους στις αντιστασεις.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Ιουνίου 2013
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια