ΜΠΟΥΦΕΣΨΩΜΙ

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ!!!

Αφρατα,μυρωδατα και γουστοζικα ατομικα ψωμακια με σκορδο,θυμαρι και ελιες περιμενουν να τα συνοδεψετε στο τραπεζι σας,και οχι μονο... Δοκιμαστε τα!!!

svg45
Μερίδες: 10 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    αλευρι 500 γρ. για ολες τις χρησεις
    ελαιολαδο 50 ml
    νερο 1 νεροποτηρο περιπου χλιαρο
    μαγια 2 φακ.ξερη
    σκορδο 6 σκ. λιωμενες στην πρεσα
    ελιες 10 καλαμων χωρις κουκουτσια ψιλοκομμενες
    μελι 1 κ.σουπας
    αλατι 2 κ.σουπας
    μοσχοκαρυδο 1 πρεζα
    θυμαρι 1 κ.σουπας
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    αβγα 1 ασπραδι
    γαλα λίγο
    θυμαρι
    σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι και κανουμε μια λακουβιτσα.
  2. Ριχνουμε το ελαιολαδο,
  3. το μελι,
  4. την μαγια,
  5. το σκορδο,
  6. τις ελιες,
  7. το μοσχοκαρυδο,το θυμαρι και το αλατι.
  8. Ανακατευουμε να ενωθουν τα υλικα,
  9. και ριχνουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο
  10. και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη και ευπλαστη ζυμη.
  11. Κοβουμε την ζυμη σε μπαλακια μεγεθους ενος κεφτε,
  12. πλαθουμε ισομεγεθη μπαστουνακια,
  13. ενωνουμε τις 2 ακρες τους
  14.  και φτιαχνουμε ενα κοτσιδακι
  15.  το οποιο ενωνουμε στις ακρες τους και κλεινοντας το φτιαχνουμε ενα στεφανακι.
  16. Με τον ιδιο τροπο τελειωνουμε την ζυμη και τα βαζουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας με αντικολλητικο χαρτι.
  17. Τα αφηνουμε σε ζεστο μερος να ανεβουν λιγο,και τα αλειφουμε με το ασπραδι και το γαλα οπου εχουμε ανακατεψει,
  18. ριχνουμε λιγο θυμαρι σε καθε ψωμακι καθως επισης και το σουσαμι,
  19. και ψηνουμε για 1 ωρα περιπου στους 180 βαθμους στις αντιστασεις.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Ιουνίου 2013