Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι και κανουμε μια λακουβιτσα.
- Ριχνουμε το ελαιολαδο,
- το μελι,
- την μαγια,
- το σκορδο,
- τις ελιες,
- το μοσχοκαρυδο,το θυμαρι
και το αλατι.
- Ανακατευουμε να ενωθουν τα υλικα,
- και ριχνουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο
- και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη και ευπλαστη ζυμη.
- Κοβουμε την ζυμη σε μπαλακια μεγεθους ενος κεφτε,
- πλαθουμε ισομεγεθη μπαστουνακια,
- ενωνουμε τις 2 ακρες τους
- και φτιαχνουμε ενα κοτσιδακι
- το οποιο ενωνουμε στις ακρες τους και κλεινοντας το φτιαχνουμε ενα στεφανακι.
- Με τον ιδιο τροπο τελειωνουμε την ζυμη και τα βαζουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας με αντικολλητικο χαρτι.
- Τα αφηνουμε σε ζεστο μερος να ανεβουν λιγο,και τα αλειφουμε με το ασπραδι και το γαλα οπου εχουμε ανακατεψει,
- ριχνουμε λιγο θυμαρι σε καθε ψωμακι καθως επισης και το σουσαμι,
- και ψηνουμε για 1 ωρα περιπου στους 180 βαθμους στις αντιστασεις.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Ιουνίου 2013
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια