

- 45 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
- 10 κομμάτια Μερίδες
- 2 Βαθμός Δυσκολίας
Συνταγής
Εκτύπωση
ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ!!!
Αφρατα,μυρωδατα και γουστοζικα ατομικα ψωμακια με σκορδο,θυμαρι
και ελιες περιμενουν να τα συνοδεψετε στο τραπεζι σας,και οχι μονο...
Δοκιμαστε τα!!!
Συστατικά
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- αλευρι - 500 γρ. για ολες τις χρησεις
- ελαιολαδο - 50 ml
- νερο - 1 νεροποτηρο περιπου χλιαρο
- μαγια - 2 φακ.ξερη
- σκορδο - 6 σκ. λιωμενες στην πρεσα
- ελιες - 10 καλαμων χωρις κουκουτσια ψιλοκομμενες
- μελι - 1 κ.σουπας
- αλατι - 2 κ.σουπας
- μοσχοκαρυδο - 1 πρεζα
- θυμαρι - 1 κ.σουπας
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- αβγα - 1 ασπραδι
- γαλα - λίγο
- θυμαρι
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι και κανουμε μια λακουβιτσα.
- Ριχνουμε το ελαιολαδο,
- το μελι,
- την μαγια,
- το σκορδο,
- τις ελιες,
- το μοσχοκαρυδο,το θυμαρι
και το αλατι. - Ανακατευουμε να ενωθουν τα υλικα,
- και ριχνουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο
- και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη και ευπλαστη ζυμη.
- Κοβουμε την ζυμη σε μπαλακια μεγεθους ενος κεφτε,
- πλαθουμε ισομεγεθη μπαστουνακια,
- ενωνουμε τις 2 ακρες τους
- και φτιαχνουμε ενα κοτσιδακι
- το οποιο ενωνουμε στις ακρες τους και κλεινοντας το φτιαχνουμε ενα στεφανακι.
- Με τον ιδιο τροπο τελειωνουμε την ζυμη και τα βαζουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας με αντικολλητικο χαρτι.
- Τα αφηνουμε σε ζεστο μερος να ανεβουν λιγο,και τα αλειφουμε με το ασπραδι και το γαλα οπου εχουμε ανακατεψει,
- ριχνουμε λιγο θυμαρι σε καθε ψωμακι καθως επισης και το σουσαμι,
- και ψηνουμε για 1 ωρα περιπου στους 180 βαθμους στις αντιστασεις.