Ξεκιναμε με τα αμυγδαλα..Τα βαζουμε σε ενα μπρικι με νερο και μολις
παρουν μια βραση τα κατεβαζουμε απο τη φωτια τα σουρωνουμε τα
ξεφλουδιζουμε και τα βαζουμε σε ενα ταψακι
και τα καβουρντιζουμε
στον φουρνο μας στο γκριλ.Εγω συμπληρωσα και φουντουκια.
Λιωνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτουρα μας,
και προσθετουμε τη ζαχαρη αχνη,
το καλαμποκελαιο,
και τελος τα αμυγδαλα και τα φουντουκια
ολοκληρα.
τα ανακατευουμε καλα,και το αποσυρουμε απο τη φωτια.
Στρωνουμε
στον παγκο μας αλουμινοχαρτο η'λαδοκολλα παιρνουμε με ενα κουταλακι
του γλυκου υλικο και το αφηνουμε επανω στο χαρτι μας σχηματιζοντας
βραχακι.Τα αφηνουμε να σταθουν λιγο και μετα τα τοποθετουμε στο ψυγειο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Αν θελετε μπορειτε να βαλετε και φουντουκια..αν δεν θελετε ολοκληρους τους ξηρους καρπους μπορειτε να τους χοντροκοψετε στο μουλτι. Επισης για διαφορα σχεδια εγω πηρα και γεμισα παγοκυστες απο καουτσουκ σε σχεδιο καρδουλας και κοχυλιου..
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ