ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ!!!

ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΑ...!!! Φανταστικα σε γευση μπισκοτα-κουραμπιεδες με κομματια σοκολατας και τριμμενο-καβουρντισμενο φουντουκι που δαγκωνοντας τα σε ταξιδευουν πραγματικα στις χριστουγεννιατικες ημερες και οχι μονο.Ιδανικα και για κουραμπιεδες μιας και οι κουραμπιεδες δεν ειναι τιποτε αλλο απο μπισκοτα. Παρτε χριστουγεννιατικα κουπ πατ φτιαξτε τα,και στολιστε το μισο μπισκοτο-κουραμπιε με λιωμενη κουβερτουρα,και το υπολοιπο με αχνη ζαχαρη..η'ολο με σοκολατα.. οπως και να τα διακοσμησετε η γευση του θα σας τρελανει,θα σας αφησει πραγματικα τις καλυτερες εντυπωσεις... Δοκιμαστε τα...!!!

svg60
Μερίδες: 35 Κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι 275 γρ. για ολες τις χρησεις
    βουτυρο 225 γρ. φρεσκο μαλακωμενο (σε θερμοκρασια δωματιου)
    ζαχαρη 6 κ.σουπας
    άρωμα βανιλιας 1 κ.γλυκου
    σοκολατα κουβερτουρα 75 γρ. σε μικρα κομματακια κομμενη
    φουντουκια 1/2 φλ.τσαγιου καβουρντισμενα και αλεσμενα
    αλατι 1 πρεζα
    νερο 1 κ.σουπας
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    σοκολατα κουβερτουρα 350 γρ. λιωμενη σε μπεν μαρι
    ζαχαρη αχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε το βουτυρο στο μιξερ μεχρι να ασπρισει.
  2. Προσθετουμε τη ζαχαρη
  3.  και συνεχιζουμε το χτυπημα μεχρι να φουσκωσει το μιγμα. Τοτε προσθετουμε το νερο και το αρωμα βανιλιας.
  4. Ανακατευουμε,και ριχνουμε το αλευρι,το αλατακι,τα αλεσμενα και καβουρντισμενα φουντουκια και τα κομματακια σοκολατας.
  5. Ζυμωνουμε μεχρι να ενωθουν καλα ολα τα υλικα...αλλα βλεπουμε οτι εχουμε μια ζυμη που κολλαει στα χερια μας.Μην πανικοβληθειτε και ριξετε κι αλλο αλευρι,δεν χρειαζεται.
  6. Παιρνουμε λιγη λαδοκολλα την βαζουμε στον παγκο εργασιας μας,αλευρωνουμε καθε φορα τα χερια μας και παιρνουμε λιγη ζυμη την απλωνουμε με την παλαμη μας και με κουπ πατ διαφορων σχηματων κοβουμε τα μπισκοτακια
  7.  τα αραδιαζουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας,
  8. και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 βαθμους στον αερα για 20-25 λεπτα.
  9. Τα αφηνουμε να κρυωσουν ΕΝΤΕΛΩΣ πανω σε σχαρα,και μετα με μια τσιμπιδα η'με τα δαχτυλα μας παιρνουμε ενα ενα μπισκοτακι και βουταμε το μισο μεσα στη σοκολατα
  10.  και τα ακουμπαμε πανω σε λαδοκολλα μεχρι να σφιξει η σοκολατα και μετα πασπαλιζουμε το υπολοιπο μισο με αχνη ζαχαρη.
Η συνταγη ειναι του Η.Μαμαλακη
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Δεκεμβρίου 2012