ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑΚΙΑ ΤΑΨΙΟΥ!!!

Η απολυτη θεικη σοκολατενια αμαρτια που θα σας ξετρελανει!!! Δοκιμαστε και απολαυστε την καθε μπουκια!!!

Μέτριο

Συστατικά

  • καρυδοψιχα 350 γρ.χοντροκομμενη και λιγη ακομα για την διακοσμηση
    φρυγανια τριμμενη 180 γρ.
    βουτυρο 200 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
    αβγα 5
    ζαχαρη 170 γρ.
    κονιακ 75 ml
    ξυσμα μανταρινιων 2
    κουβερτουρα 200 γρ. λιωμενη σε μπεν μαρι
    μπεικιν παουντερ 1 φακελο
    μοσχοκαρυδο 1 κ.γλυκου
    κανελα 2 κ.γλυκου τριμμενη
    γαρυφαλλο 1 κ.γλυκου κοφτο τριμμενο
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    ζαχαρη 490 γρ.
    νερο 500 ml
    βανιλια 1
    κονιακ 80 ml
    χυμό λεμόνι 1 κ.σουπας
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
    κρεμα γαλακτος 200ml με 30-35% λιπαρα
    κουβερτουρα 200 γρ.
    βουτυρο 30 γρ.
    αλατι 1 πρεζα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη μεχρι να ενωθουν τα υλικα,
  2. και στην συνεχεια προσθετουμε ενα ενα τα αυγα συνεχιζοντας το χτυπημα.
  3. Τελος προσθετουμε το ξυσμα μανταρινιων με το κονιακ χτυπαμε λιγο ακομα
  4. και ριχνουμε το μιγμα στο μπολ οπου εχουμε ανακατεψει ολα τα στερεα υλικα.
  5. Ανακατευουμε
  6. προσθετουμε και την λιωμενη κουβερτουρα ανακατευουμε και παλι πολυ καλα ομως να ενωθουν τα υλικα μας. Το μιγμα μας θα ειναι σχετικα σφιχτο.
  7. Βουτυρωνουμε πολυ καλα ταψι Νο28χ21 ριχνουμε το μιγμα και το στρωνουμε ομοιομορφα σε ολο το ταψι
  8. και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα για 35 λεπτα. Αφηνουμε να κρυωσει εντελως το γλυκο αφου ψηθει.
  9. Σε κατσαρολιτσα βαζουμε ολα τα υλικα για την γκαναζ να λιωσουν
  10. ανακατευοντας μεχρι να δουμε οτι εχει πηξει. Αφαιρουμε απο την φωτια και  την αφηνουμε στην ακρη.
  11. Ετοιμαζουμε το σιροπι: Βαζουμε ζαχαρη, νερο και βανιλια ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και αφηνουμε να παρει βραση.
  12. Απο την ωρα του βρασμου το αφηνουμε να βρασει για 3 λεπτα  το αποσυρουμε απο την φωτια και προσθετουμε το κονιακ με το λεμονι.
  13. Κοβουμε το γλυκο σε κομματια σε σχημα παστας
  14. και με κουταλα σιροπιαζουμε ομοιομορφα ολο το γλυκο.
  15. Προσθετουμε απο πανω και την σοκολατα γκαναζ γαρνιρουμε με το τριμμενο καρυδι  και αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει να τραβηξει το σιροπι του και απολαμβανουμε την καθε του μπουκια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 7 Φεβρουαρίου 2016