ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!

Αφρατο πεντανοστιμο  σοκολατενιο παντεσπανι κυλησε σε ρολο και εκλεισε ορμητικα μεσα του μαρμελαδα πορτοκαλι γιατι του ταιριαζει γαντι γευστικα. Απολαυστε τον!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι 70 γρ. που φουσκωνει μονο του κοσκινισμενο
    κακαο 43 γρ. αγλυκο κοσκινισμενο
    ζαχαρη 130 γρ. κρυσταλλικη
    αβγα 5
    βανιλια 1 καψουλα
    κονιακ 2 κ.σουπας
    αλατι 1 πρεζα
    Ξυσμα απο πορτοκαλι μισο
    μαρμελαδα 500 γρ. πορτοκαλι
    βουτυρο Λιγο για το αλειμμα ταψιου
    κουβερτουρα γαλακτος 150 γρ. λιωμενη για την επικαλυψη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ριχνουμε στον καδο του μιξερ τα αυγα,ζαχαρη,βανιλια και αλατι και τα χτυπαμε 8-10 λεπτα
  2. μεχρι να εχουμε μια πηχτη κρεμα.
  3. Σταματαμε το χτυπημα και ριχνουμε  σταδιακα ανακατευοντας με σπατουλα σιλικονης απαλα απο κατω προς τα επανω για να μην μας φυγει ο ογκος των αυγων ,το αλευρι με το κακαο το ξυσμα πορτοκαλι οπου τα εχουμε ανακατεψει ολα μαζι, και το κονιακ.
  4. Βουτυρωνουμε την ρηχη λαμαρινα του φουρνου μας,στρωνουμε λαδοκολλα,βουτυρωνουμε και την λαδοκολλα
  5.  και ριχνουμε το μιγμα μας,στρωνοντας το απαλα να παει παντου σε ολο το ταψι ομοιομορφα.
  6. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στον αερα για 10-12 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
  7. Στρωνουμε στον παγκο μας λαδοκολλα ωστε να χωραει σε μεγεθος το παντεσπανι,το πασπαλιζουμε με ζαχαρη κρυσταλλικη,
  8. και με προσοχη τουμπαρουμε το παντεσπανι.
  9. Προσθετουμε σε ολη την επιφανεια ομοιομορφα την μαρμελαδα,
  10. και με την βοηθεια της λαδοκολλας ρολαρουμε το παντεσπανι να κλεισει σε ρολο με την ενωση απο κατω.
  11. Λιωνουμε την κουβερτουρα αλειφουμε το παντεσπανικαι το διακοσμουμε αναλογα το γουστο μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Οκτωβρίου 2015