

- 40 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
- 11 κομμάτια Μερίδες
- 3 Βαθμός Δυσκολίας
Συνταγής
Εκτύπωση
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΑΣΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ!!!
Υπεροχες παστες με σοκολατα για να ταισετε και να ζησετε τον ερωτα σας....!!!!
Απολαυστε τες!!!!
Συστατικά
- ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- ζαχαρη - 220 γρ.(1 φλ.τσαγιου)
- αβγα - 4
- αλευρι φαριν απ - 185 γρ. (1 1/2 φλ.τσαγιου) κοσκινισμενο
- κακαο - 2 κ.σουπας αγλυκο κοσκινισμενο
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- νερο - 300 ml
- ζαχαρη - 100 γρ.
- λικερ κερασι - 40 ml η’κονιακ
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
- κρεμα ζαχαροπλαστικης - 1 συσκευασια των 200 γρ. στιγμης patissiere με γευση σοκολατας
- φουντουκια - 50 γρ. τριμμενα και καβουρντισμενα
- chocolate pops - 25 γρ. (κοκοι σιταριου-ρυζιου με γευση σοκολατας
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- κρεμα γαλακτος - 400 ml
- σοκολατα κουβερτουρα - 500 γρ.
- αλατι - 1 πρεζα
- βουτυρο - 2 κ.γλυκου
Εκτέλεση
- Βαζουμε την ζαχαρη με τα αυγα στον καδο του μιξερ
- και τα χτυπαμε μεχρι να γινουν αφρατη κρεμα.
- Κατοπιν ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι με το κακαο
- και ανακατευουμε απαλα με σπατουλα.
- Βουτυρωνουμε ενα πυρεξ μακροστενο 32*21 στρωνουμε λαδοκολλα και ριχνουμε το μιγμα.
- Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 βαθμους για 30 λεπτα περιπου.
Αφαιρουμε απο τον φουρνο το αφηνουμε να σταθει 10 λεπτα και ξεφορμαρουμε. - Με προσοχη αφαιρουμε την λαδοκολλα.
- Με ψωμομαχαιρο το χωριζουμε στα δυο.Καλο θα ειναι το παντεσπανι να το εχουμε φτιαξει απο την προηγουμενη μερα για να ειναι πιο σταθερο στο κοψιμο.
- Το κοβουμε στην συνεχεια σε ισες μακροστενες λωριδες και κατοπιν σε τετραγωνα αναλογα το μεγεθος της παστας που θελουμε.(μπορουμε να κοψουμε το παντεσπανι και με κουπ καρδιας.
- Στην συνεχεια ανοιγουμε καθε κομματι παντεσπανι απλωτα σε λαμαρινες.
Για το σιροπι βαζουμε το νερο την ζαχαρη να βρασουν για 5 λεπτα,αφαιρουμε απο την φωτια ριχνουμε το λικερ ανακατευουμε και με πινελο σιροπιαζουμε το καθε κομματι πολυ καλα. - Εχουμε φτιαξει την κρεμα βαση των οδηγιων της συσκευασιας,ριχνουμε τα φουντουκια και τα chocolate pops ανακατευουμε
- και γεμιζουμε τα μισα κομματια,
- και με τα υπολοιπα τα σκεπαζουμε.
- Βαζουμε σε κατσαρολα την κρεμα γαλακτος να ερθει σε σημειο βρασμου και την ριχνουμε στην κομματιασμενη κουβερτουρα που εχουμε σε μπολ,
- την αφηνουμε να σταθει μισο λεπτο και ανακατευουμε σιγα σιγα,ριχνουμε το αλατι το βουτυρο και συνεχιζουμε το ανακατεμα μεχρι να δουμε να γυαλιζει.
- Την αφηνουμε να σταθει και αρχιζουμε να καλυπτουμε τα παστακια μας.
- Τα διακοσμουμε με ο,τι μας αρεσει και τα τοποθετουμε στο ψυγειο.