ΓΛΥΚΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΑΣΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ!!!

Υπεροχες παστες με σοκολατα για να ταισετε και να ζησετε τον ερωτα σας....!!!! Απολαυστε τες!!!!

svg40
Μερίδες: 11 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
    ζαχαρη 220 γρ.(1 φλ.τσαγιου)
    αβγα 4
    αλευρι φαριν απ 185 γρ. (1 1/2 φλ.τσαγιου) κοσκινισμενο
    κακαο 2 κ.σουπας αγλυκο κοσκινισμενο
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    νερο 300 ml
    ζαχαρη 100 γρ.
    λικερ κερασι 40 ml η’κονιακ
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 συσκευασια των 200 γρ. στιγμης patissiere με γευση σοκολατας
    φουντουκια 50 γρ. τριμμενα και καβουρντισμενα
    chocolate pops 25 γρ. (κοκοι σιταριου-ρυζιου με γευση σοκολατας
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    κρεμα γαλακτος 400 ml
    σοκολατα κουβερτουρα 500 γρ.
    αλατι 1 πρεζα
    βουτυρο 2 κ.γλυκου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε την ζαχαρη με τα αυγα στον καδο του μιξερ
  2.  και τα χτυπαμε μεχρι να γινουν αφρατη κρεμα.
  3. Κατοπιν ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι με το κακαο
  4.  και ανακατευουμε απαλα με σπατουλα.
  5. Βουτυρωνουμε ενα πυρεξ μακροστενο 32*21 στρωνουμε λαδοκολλα και ριχνουμε το μιγμα.
  6. Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 βαθμους για 30 λεπτα περιπου. Αφαιρουμε απο τον φουρνο το αφηνουμε να σταθει 10 λεπτα και ξεφορμαρουμε.
  7. Με προσοχη αφαιρουμε την λαδοκολλα.
  8. Με ψωμομαχαιρο το χωριζουμε στα δυο.Καλο θα ειναι το παντεσπανι να το εχουμε φτιαξει απο την προηγουμενη μερα για να ειναι πιο σταθερο στο κοψιμο.
  9. Το κοβουμε στην συνεχεια σε ισες μακροστενες λωριδες και κατοπιν σε τετραγωνα αναλογα το μεγεθος της παστας που θελουμε.(μπορουμε να κοψουμε το παντεσπανι και με κουπ καρδιας.
  10. Στην συνεχεια ανοιγουμε καθε κομματι παντεσπανι απλωτα σε λαμαρινες. Για το σιροπι βαζουμε το νερο την ζαχαρη να βρασουν για 5 λεπτα,αφαιρουμε απο την φωτια ριχνουμε το λικερ ανακατευουμε και με πινελο σιροπιαζουμε το καθε κομματι πολυ καλα.
  11. Εχουμε φτιαξει την κρεμα βαση των οδηγιων της συσκευασιας,ριχνουμε τα φουντουκια και τα chocolate pops ανακατευουμε
  12.  και γεμιζουμε τα μισα κομματια,
  13. και με τα υπολοιπα τα σκεπαζουμε.
  14. Βαζουμε σε κατσαρολα την κρεμα γαλακτος να ερθει σε σημειο βρασμου και την ριχνουμε στην κομματιασμενη κουβερτουρα που εχουμε σε μπολ,
  15. την αφηνουμε να σταθει μισο λεπτο και ανακατευουμε σιγα σιγα,ριχνουμε το αλατι το βουτυρο και συνεχιζουμε το ανακατεμα μεχρι να δουμε να γυαλιζει.
  16.  Την αφηνουμε να σταθει και αρχιζουμε να καλυπτουμε τα παστακια μας.
  17. Τα διακοσμουμε με ο,τι μας αρεσει και τα τοποθετουμε στο ψυγειο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 9 Φεβρουαρίου 2014