ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!! Η ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ…
40
Μερίδες: 10 κομμάτια
Εύκολο
Συστατικά
μαργαρινη 250 γρ.
ζαχαρη 2 φλ.τσαγιου
νερο 1 φλ.τσαγιου βραστο
κακαο 3/4 φλ.τσαγιου σκονη
κονιακ 1/4 φλ.τσαγιου
βανιλια 1
αλευρι 1 1/2 φλ.τσαγιου που φουσκωνει μονο του
αυγα 5
Ξυσμα απο πορτοκαλι πορτοκαλι(προαιρετικα εγω το εβαλα και εδωσε τελεια γευση)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε την μαργαρινη σε κατσαρολα να λιωσει σε σιγανη φωτια
και προσθετουμε την ζαχαρη ανακατευοντας καλα μεχρι να λιωσει.
Στην συνεχεια προσθετουμε το κακαο ανακατευουμε,
ριχνουμε το βραστο νερο ανακατευοντας συνεχως
και τελος προσθετουμε το κονιακ.Απο το μειγμα αυτο κραταμε 1 φλ.τσαγιου για το τελος.
Χτυπαμε με το συρμα τωρα τα αυγα σε ενα μπολ ριχνουμε και την βανιλια
και ανακατευοντας τα προσθετουμε στο υγρο της κατσαρολας.
Στην συνεχεια προσθετουμε και το αλευρι,παντα ανακατευοντας
και τελος το ξυσμα πορτοκαλιου.
Βουτυρωνουμε ενα τετραγωνο πυριμαχο ταψι και αδειαζουμε το μειγμα.Το ψηνουμε σε πολυ καλα προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αεραστην μεσαια σκαλα για 20 λεπτα.
Μολις το βγαλουμε απο τον φουρνο το χαραζουμε σε κομματιακαι το περιχυνουμε με το 1 φλ.τσαγιου υγρη σοκολατα που ειχαμε κρατησει.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 18 Ιανουαρίου 2011
Η συνταγη ειναι της ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ με την διαφορα οτι εγω προσθεσα το ξυσμα πορτοκαλιου.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα