ΓΛΥΚΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!! Η ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ…

svg40
Μερίδες: 10 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • μαργαρινη 250 γρ.
    ζαχαρη 2 φλ.τσαγιου
    νερο 1 φλ.τσαγιου βραστο
    κακαο 3/4 φλ.τσαγιου σκονη
    κονιακ 1/4 φλ.τσαγιου
    βανιλια 1
    αλευρι 1 1/2 φλ.τσαγιου που φουσκωνει μονο του
    αυγα 5
    Ξυσμα απο πορτοκαλι πορτοκαλι(προαιρετικα εγω το εβαλα και εδωσε τελεια γευση)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε την μαργαρινη σε κατσαρολα να λιωσει σε σιγανη φωτια
  2. και προσθετουμε την ζαχαρη ανακατευοντας καλα μεχρι να λιωσει.
  3. Στην συνεχεια προσθετουμε το κακαο ανακατευουμε,
  4. ριχνουμε  το βραστο νερο ανακατευοντας συνεχως
  5.  και τελος προσθετουμε το κονιακ. Απο το μειγμα αυτο κραταμε 1 φλ.τσαγιου για το τελος.
  6. Χτυπαμε με το συρμα τωρα τα αυγα σε ενα μπολ ριχνουμε και την βανιλια 
  7. και ανακατευοντας τα προσθετουμε στο υγρο της κατσαρολας.
  8. Στην συνεχεια προσθετουμε και το αλευρι,παντα ανακατευοντας
  9.  και τελος το ξυσμα πορτοκαλιου.
  10. Βουτυρωνουμε ενα τετραγωνο πυριμαχο ταψι και αδειαζουμε το μειγμα. Το ψηνουμε σε πολυ καλα προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα στην μεσαια σκαλα για 20 λεπτα.
  11. Μολις το βγαλουμε απο τον φουρνο το χαραζουμε σε κομματια και το περιχυνουμε με το 1 φλ.τσαγιου υγρη σοκολατα που ειχαμε κρατησει.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 18 Ιανουαρίου 2011