Μια υπεροχη ,πεντανοστιμη και πολυ αρωματικη σοκολατοπιτα με γλασο σοκολατας για τους νηστευοντες η' μη...
που πρεπει να δοκιμασετε...θα σας ενθουσιασει..
60
Μερίδες: 15 κομμάτια
Πολύ εύκολο
Συστατικά
Καλαμποκελαιο 200 ml
Ζαχαρη 270 γρ.
Χυμο πορτοκαλιου 200 ml
Ξυσμα απο πορτοκαλι 1 τεμ.
ξυσμα λεμονιου 1 τεμ.
Αλευρι φαρινα απ κοσκινισμενο 185 γρ.
Μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
Κακαο κοσκινισμενο 60 γρ.
Αλατι 1 πρεζα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΙΡΟΠΙ
Νερο 230 ml
Ζαχαρη 165 γρ.
Κακαο κοσκινισμενο 55 γρ.
Βανιλια 1 καψουλακι
Ρουμι λευκο 20 ml
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μπολ βαθυ ριχνουμε το καλαμποκελαιο,τον χυμο πορτοκαλιου,την ζαχαρη ξυσμα λεμονιου πορτοκαλιου και ανακατευουμε ζωηρα με τον αβγοδαρτη μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Στην συνεχεια προσθετουμε το κοσκινισμενο αλευρι,κακαο,αλατι μπεικιν.
Ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να ομογενοποιηθουν ολα τα υλικα.
Λαδωνουμε και αλευρωνουμε ενα ταψακι Νο28χ21 και ριχνουμε το μιγμα μας.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 25 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)Αφου ψηθει το αφηνουμε να κρυωσει εντελως.
Για το γλασο βαζουμε σε κατσαρολακι το νερο,ζαχαρη,κακαο.
Ανακατευουμε εκτος φωτιας να διαλυθει καλα το κακαο.
Κατοπιν το βαζουμε στην φωτια και μεχρι να ερθει σε σημειο βρασμου ανακατευουμε ανα τακτα διαστηματα.
Απο την ωρα βρασμου χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και κραταμε 5 λεπτα και αφαιρουμε το γλασο απο την φωτια.
Περιχυνουμε το γλασο ζεστο στο κρυο γλυκο.Αφηνουμε να κρυωσει εντελως και μετα το κοβουμε για να σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 23 Φεβρουαρίου 2018
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ