ΓΛΥΚΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ!!!

svg30
Μερίδες: 10 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • κουβερτουρα γαλακτος 200 γρ
    κρεμα γαλακτος 200 γρ
    φυλλο κρουστας μισο πακετο ( απο το 1/2 κιλο)
    φουντουκια 1 χουφτα
    αμυγδαλα 1 χουφτα η'καρυδια η'και τα δυο
    μπισκοτα 1 σειρα παπαδοπουλου
    λαδι για το τηγανισμα καλαμποκελαιο
    μέλι η'σοκολατα σιροπι για γαρνιρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι
  2.  και στην συνεχεια σε  χαμηλη φωτια ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και ανακατευουμε καλα.
  3. Αποσυρουμε απο την φωτια και ριχνουμε τους χοντροκομμενους ξηρους καρπους,
  4. τα μπισκοτα σε σκονη,
  5. τις σταφιδες ανακατευουμε και τα αφηνουμε για λιγο να σταθει σαν υλικο.
  6. Στην συνεχεια παιρνουμε ενα φυλλο το ακουμπαμε στον παγκο μας 
  7. το κοβουμε σε λωριδες.
  8. Με ενα κουταλακι παιρνουμε υλικο και το βαζουμε στην ακρη του φυλλου
  9. και διπλωνουμε σαν μαντηλι οπως τα τυροπιτακια.
  10. Σε ενα τηγανι βαζουμε το λαδι να ζεσταθει,και ριχνουμε τα σοκολατοπιτακια 
  11. να τηγανιστουν ομοιομορφα και απο τις δυο πλευρες μεχρι να παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα,σε μετρια φωτια οχι δυνατη να αρπαξουν.
  12. Τα τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι και στην συνεχεια τους ριχνουμε μελι η'σοκολατα σιροπι και σερβιρουμε. Τελεια γευση και κατι ΤΟ διαφορετικο...
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 5 Οκτωβρίου 2010