ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 σουπιες
5-6 κρεμμυδια
250 γρ ελιες πρασινες
1 ποτηρι νερου κρασι μαυρο μπρουσκο
300 γρ λαδι
αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
καθαριζουμε τις σουπιες,πεταμε τα σακουλακια με το μελανι,και κραταμε
μονο ενα.τις πλενουμε και τις βαζουμε στο τρυπητο να στραγγισουν,
και στην συνεχεια τις αλατιζουμε ελαφρα.χοντροκοβουμε τα κρεμμυδια
στην κατσαρολα και τα σωταρουμε με το λαδι.προσθετουμε τις σουπιες ολοκληρες
και τις αφηνουμε χωρις νερο να ροδισουν 15 λεπτα.τις σβηνουμε με το κρασι,προσθετουμε
τις ελιες,αφου προηγουμενως τις εχουμε αφησει στο νερο 2 ωρες
περιπου να ξαρμυρισουν,ριχνουμε το σακουλακι με το μελανι που εχουμε
κρατησει και το πιπερι.χαμηλωνουμε τη φωτια,και τις αφηνουμε να σιγοβρασουν μονο με το κρασι.
αν δουμε οτι δεν εχουν μαλακωσει αρκετα,τοτε ριχνουμε λιγο χλυαρο νερο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο