ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ …ΑΛΛΗ ΓΕΥΣΗ!!!

svg40
Μέτριο

Συστατικά

  • κοτοπουλο φιλετο στηθος η μπουτι κομμενα σε μπουκιτσες 700 γρ.
    φρυγανια τριμμενη 100 γρ.
    σουσαμι 80 γρ.
    αβγα 2 τεμ.
    Αλευρι για ολες τις χρησεις 100 γρ.
    Αλατι
    Φρεσκοτριμμενο πιπερι
    Σκορδο σκονη 1 1/2 κ.γλυκου
    Ελαιολαδο για το αλειμμα του ταψιου 40 ml

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1.  κοβουμε σε μπουκιτσες τα φιλετακια
  2. Σε 1 μπολ  βαζουμε το αλευρι με το αναλογο αλατι πιπερι και ανακατευουμε.χτυπαμε 2 αβγα και σε ενα αλλο βαζουμε την τριμμενη φρυγανια με το σουσαμι και το σκορδο και τα ανακατευουμε.
  3. Παιρνουμε ενα ενα κομματι το βουταμε πρωτα στο αλευρι,μετα στα αβγα,
  4. και τελος στην φρυγανια με το σουσαμι,
  5. Παιρνουμε την λαμαρινα του φουρνου στρωνουμε λαδοκολλα την αλειφουμε με ελαιολαδο και τοποθετουμε τις μπουκιτσες την μια διπλα στην αλλη.Τις ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στον αερα για 20-25 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.Αν θελουμε τις τηγανιζουμε.
  6.   τις ριχνουμε στο ζεστο λαδι σε μετρια φωτια και τις τηγανιζουμε καλα και απο τις δυο μεριες,και τις βαζουμε στην συνεχεια σε απορροφητικο χαρτι.
  7. Τις συνοδευουμε με πατατουλες τηγανιτες και σως. Για την σως παρτε 1 κυπελακι γιαουρτι ριξτε 2 γεματες κ.σουπας μαγιονεζα 1 κ.σουπας μουσταρδα 2 μικρες σκ.σκορδου λιωμενες και ανακατεψτε..ειναι ετοιμη πεντανοστιμη και ταιριαζει απολυτα με τα σουσαμενια φιλετακια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Φεβρουαρίου 2011