ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…

Ενα ορεκτικο μεζεδακι πεντανοστιμο για χορτοφαγους και μερακληδες...

svg35
Μερίδες: 10 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • σπανακι 400-500 γρ
    κρεμμυδάκια 5 φρεσκα (ψιλοκομμενα)
    κρεμμυδι 1 ξερο μικρο (ψιλοκομμενο)
    ανηθο 1/2 ματσακι (ψιλοκομμενο)
    δυοσμο Μερικα φυλλα φρεσκο (ψιλοκομμενο)
    αβγα 1
    φετα 1 φλ.τσαγιου τριμμενη
    αλατι
    πιπερι
    αλευρι
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε και πλενουμε καλα το σπανακι. Σε μια κατσαρολα βαζουμε να ζεσταθει νερο και ζεματαμε το σπανακι για 5 λεπτα, στην συνεχεια το σουρωνουμε καλα να μην εχει καθολου νερα και το ψιλοκοβουμε σε μια λεκανη.
  2. Κατοπιν ριχνουμε ολα τα κρεμμυδια,ανηθο,δυοσμο,αυγο,φετα αλατι,πιπερι λιγο ελαιολαδο και ανακατευουμε.
  3. Στην συνεχεια ριχνουμε λιγο,λιγο αλευρακι μεχρι να δουμε ενα μειγμα καπως πηχτο ωστε να μπορουμε να πλασουμε τους κεφτεδες,ανακατευουμε,
  4. και με ενα κουταλι παιρνουμε λιγο μειγμα στο χερι μας και πλαθουμε κεφτεδες λιγο μεγαλυτερους απο 1 καρυδι.
  5. Τους αλευρωνουμε ελαφρα και τους τηγανιζουμε σε ελαιολαδο μεχρι να ροδοκοκκινισουν και απο τις δυο πλευρες,τους βγαζουμε σε πιατελα και σερβιρουμε.
  6. Τι θα πιειτε? ο,τι τραβαει η ορεξη σας γιατι πηγαινουν με ολα.. κρασακι,μπυριτσα,ουζακι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Ιανουαρίου 2012