Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αφου εχουμε καθαρισει το σπανακι μας,το εχουμε πλυνει και στεγνωσει απο τα νερα,το ψιλοκοβουμε σε μια λεκανη και προσθετουμε ολα τα μυρωδικα.Πρασα,φρεσκα κρεμμυδακια,ξερο κρεμμυδι,δυοσμο,ανηθο,αλατι,πιπερι,ελαιολαδο τυρι φετα.
- Ανακατευουμε πολυ καλα και η γεμιση ειναι ετοιμη.
- Για τον χυλο θα χτυπησουμε δυο αβγα σε λεκανη.
- Θα προσθεσουμε το γαλα,το ελαιολαδο,το αναλογο αλατι και πιπερι και ανακατευουμε.
- Προσθετουμε την μιση ποσοτητα αλευρι ανακατευουμε,και τελος προσθετουμε το υπολοιπο αλευρι ανακατευοντας μεχρι να εχουμε εναν ωραιο χυλο.
- Προσθετουμε μεσα στον χυλο την γεμιση και ανακατευουμε καλα να ενσωματωθει η γεμιση με ολο τον χυλο μας.
- Λαδωνουμε πολυ καλα ενα ρηχο ταψι Νο40 και πασπαλιζουμε με τριμμενη φρυγανια και σουσαμι που τα εχουμε αναμειξει
να καλυπτει πολυ καλα την βαση του ταψιου μας.
- Ριχνουμε την γεμιση και την ισιωνουμε για να ειναι ισοπαχη σε ολες τις μεριες του ταψιου μας.
- Πασπαλιζουμε την επιφανεια της πιτας με την υπολοιπη φρυγανια και σουσαμι,προσθετουμε το υπολοιπο ελαιολαδο
και η πιτα μας ειναι ετοιμη για ψησιμο.
- Θα την ψησουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 200 βαθμους για 65 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
Αφου ψηθει την αφηνουμε να σταθει λιγο στο ταψι μας,την κοβουμε σε κομματια και απολαμβανουμε την πλουσια
γεματη και αρωματικη γευση της!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 16 Ιανουαρίου 2022
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΣΟΥΦΛΕ