ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ!!!

svg90
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • σπανακι 1 κιλο φρεσκο
    κρεμμυδι 1 ξερο
    κρεμμυδακια 4 φρεσκα
    ανηθο 1/2 ματσακι
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    χυμο ντοματας 1/2 συσκευασια
    ρυζι 1 ποτηρι του κρασιου καρολινα
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε το σπανακι απο τυχον χαλασμενα φυλλα,το πλενουμε με αφθονο νερο αρκετες φορες,
  2. και στην συνεχεια παιρνουμε λιγο λιγο στο χερι μας, κοβουμε τα κοτσανια και το χοντροκοβουμε.
  3. Εχουμε βαλει νερο σε μια κατσαρολα να βρασει και ζεματαμε το σπανακι μας για 5 λεπτα και το σουρωνουμε.
  4. Σε μια αλλη κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο,και σωταρουμε τα κρεμμυδια,
  5. κατοπιν ριχνουμε το σπανακι τα σωταρουε ολα μαζι,
  6. τον ανηθο,τις ντοματες
  7. λιγο πιπερακι,λιγο νερακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει.
  8. Αφου ειναι ετοιμο, αν χρειαστει ριχνουμε λιγο ζεστο νερακι,ριχνουμε το αναλογο αλατι και προσθετουμε το ρυζακι να βρασει για ενα 10λεπτο  περιπου,ανακατευουμε που και που να μη μας κολλησει το ρυζακι,
  9. και τελος σερβιρουμε συνοδευοντας με μπολικη φετα ψωμακι,κι αν θελουμε στιβουμε και λεμονακι στο φαγακι μας την ωρα που θα το εχουμε σερβιρει. Ειναι νοστιμοτατο φαγακι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 20 Φεβρουαρίου 2011