Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαριζουμε το σπανακι απο τυχον χαλασμενα φυλλα,το πλενουμε με αφθονο νερο αρκετες φορες,
- και στην συνεχεια παιρνουμε λιγο λιγο στο χερι μας,
κοβουμε τα κοτσανια και το χοντροκοβουμε.
- Εχουμε βαλει νερο σε μια κατσαρολα να βρασει και ζεματαμε το σπανακι μας για 5 λεπτα και το σουρωνουμε.
- Σε μια αλλη κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο,και σωταρουμε τα κρεμμυδια,
- κατοπιν ριχνουμε το σπανακι τα σωταρουε ολα μαζι,
- τον ανηθο,τις ντοματες
- λιγο πιπερακι,λιγο νερακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει.
- Αφου ειναι ετοιμο, αν χρειαστει ριχνουμε λιγο ζεστο νερακι,ριχνουμε
το αναλογο αλατι και προσθετουμε το ρυζακι να βρασει για ενα 10λεπτο
περιπου,ανακατευουμε που και που να μη μας κολλησει το ρυζακι,
- και τελος σερβιρουμε συνοδευοντας με μπολικη φετα ψωμακι,κι αν θελουμε
στιβουμε και λεμονακι στο φαγακι μας την ωρα που θα το εχουμε σερβιρει.
Ειναι νοστιμοτατο φαγακι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 20 Φεβρουαρίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ