ΖΥΜΕΣΜΠΟΥΦΕΣΠΙΤΕΣ

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΕ ΠΟΥΓΚΙΑ!!!

Πεντανοστιμη σπανακοτυροπιτα σε ατομικα πουγκια, με τραγανο σπιτικο φυλλο!!! Απολαυστε τα γιατι αξιζουν!!!

svg60
Μερίδες: 6 κομμάτια
Επαγγελματικό

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    σπανακι 500 γρ. (καθαρο βαρος )πλυμενο και ψιλοκομμενο
    πρασο 1 μονο το ασπρο μερος ψιλοκομμενο
    κρεμμυδια 5 φρεσκα ολοκληρα ψιλοκομμενα
    ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
    αβγα 1
    φετα 300 γρ. κατσικισια τριμμενη
    ελαιολαδο 1/2 κρασοποτηρο
    αλατι
    πιπερι
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    αλευρι 500 γρ. για ολες τις χρησεις
    ελαιολαδο 1/2 κρασοποτηρο
    ξυδι 2 κ.σουπας
    αλατι 1/2 κ.σουπας
    νερο Χλιαρο τοσο ωστε να εχουμε μια ζυμη μαλακη που να μην κολλαει στα χερια περιπου ενα νεροποτηρο.
    κορν φλαουρ για το ανοιγμα των φυλλων

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε το αλευρι σε λεκανιτσα ανοιγουμε μια λακουβιτσα,και ριχνουμε το ελαιολαδο,το αλατι το ξυδι,ανακατευουμε με το χερι,και προσθετουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη και ευπλαστη.Την σκεπαζουμε με πετσετα και την αφηνουμε να ξεκουραστει για μιση ωρα.Κατοπιν την χωριζουμε σε 6 ισα μπαλακια. Πασπαλιζουμε την ξυλινη επιφανεια που θα ανοιξουμε τα φυλλα μας βαζουμε το 1 μπαλακι ζυμης το πασπαλιζουμε και αυτο με το κορν φλαουρ και με λεπτο πλαστη ανοιγουμε λεπτο φυλλο  και σε μεγεθος περιπου 50*50. Με μαχαιρι το κοβουμε στα 4 λαδωνουμε καθε κομματι φυλλου με πινελο,
  2. και βαζουμε το ενα φυλλο πανω στο αλλο με τις γωνιες τους αντικριστες. Αφου εχουμε βαλει ολα τα υλικα για την γεμιση σε λεκανιτσα και τα εχουμε ανακατεψει καλα,
  3. με μεγαλο κουταλι βαζουμε στο φυλλο απο 3 κουταλιες γεματες,
  4. πιανουμε τις ακρες των φυλλων τις ενωνουμε τις στριβουμε με προσοχη,και δενουμε με σπαγγο.
  5. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας. Λαδωνουμε ενα ταψι,βαζουμε τα πουγκια μας,με πινελο τα λαδωνουμε ,τα ραντιζουμε με λιγο νερακι
  6.  και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 190-200 βαθμους για τρια τεταρτα της ωρας περιπου (αναλογα τον φουρνο μας)μεχρι να χρυσισουν και και ξεροψηθουν τα φυλλα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 7 Φεβρουαρίου 2014