Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βαζουμε το αλευρι σε λεκανιτσα ανοιγουμε μια λακουβιτσα,και ριχνουμε το ελαιολαδο,το αλατι το ξυδι,ανακατευουμε με το χερι,και προσθετουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη και ευπλαστη.Την σκεπαζουμε με πετσετα και την αφηνουμε να ξεκουραστει για μιση ωρα.Κατοπιν την χωριζουμε σε 6 ισα μπαλακια.
Πασπαλιζουμε την ξυλινη επιφανεια που θα ανοιξουμε τα φυλλα μας βαζουμε το 1 μπαλακι ζυμης το πασπαλιζουμε και αυτο με το κορν φλαουρ και με λεπτο πλαστη ανοιγουμε λεπτο φυλλο και σε μεγεθος περιπου 50*50.
Με μαχαιρι το κοβουμε στα 4 λαδωνουμε καθε κομματι φυλλου με πινελο,
- και βαζουμε το ενα φυλλο πανω στο αλλο με τις γωνιες τους αντικριστες.
Αφου εχουμε βαλει ολα τα υλικα για την γεμιση σε λεκανιτσα και τα εχουμε ανακατεψει καλα,
- με μεγαλο κουταλι βαζουμε στο φυλλο απο 3 κουταλιες γεματες,
- πιανουμε τις ακρες των φυλλων τις ενωνουμε τις στριβουμε με προσοχη,και δενουμε με σπαγγο.
- Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.
Λαδωνουμε ενα ταψι,βαζουμε τα πουγκια μας,με πινελο τα λαδωνουμε ,τα ραντιζουμε με λιγο νερακι
- και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 190-200 βαθμους για τρια τεταρτα της ωρας περιπου (αναλογα τον φουρνο μας)μεχρι να χρυσισουν και και ξεροψηθουν τα φυλλα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 7 Φεβρουαρίου 2014
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια